Seminaarimatka Ruotsiin

Suomalaisryhmä tutustuu Ruotsin halliolosuhteisiin

Jääpalloliitto julkaisi sivuillaan 16.11.2022 uutisen, jossa kerrottiin Suomesta lähtevän tänään torstaina runsaat 20 henkilöä seminaarimatkalle Ruotsiin. Suomalaiset tutustuvat 17.-20.11.2022 välisenä aikana jääpalloilun halliolosuhteisiin Ruotsissa.


Uutinen on hyvin mielenkiintoinen

Ilmastonmuutos, ja jääpallon kehittäminen vaatii meiltä suomalaisilta myös panostamista erilaisiin halli ratkaisuihin. On hienoa, että suunnitelmia löytyy tietojemme mukaan Porvoosta, Helsingistä, Jyväskylästä, Mikkelistä, Porista ja Lappeenrannasta. Muistaaksemme myös Jyväskylässä asiaa on jossakin kohtaa pohdittu.

Lappeenrannan ja Helsingin hankkeet ovat pisimmällä kun Lappeenrannassa odotetaan Valtion tukipäätöstä – mikä saataneen huhti/toukokuussa 2023. Toivotaan, että hankkeen vetäjät ovat saaneet paperit siihen malliin, ja Valtion katsovan hankkeen tarpeellisuuden, jotta rakentaminen voisi alkaa jo kesällä 2023.

Helsingissä juuri uutisoitiin, ja pian on tulossa lisää uutisia liittyen Luisteluareena Oy:n ja WasaGroupin yhteiseen hankkeeseen Malmin Longinojalle. Kuten jo meidänkin uutisemme kertoi on Helsingin kaupunki siunannut tontin varauksen, ja he odottavat tarkempia piirustuksia ja suunnitelmia. Tämän jälkeen on mahdollista myöntää tarvittavat rakennus yms luvat. Malttakaa odottaa vielä hetki, niin tästä hankkeesta kerromme lisää, kun saamme siitä oikeaa, ja virallista tietoa!

Muiden kaupunkien hankkeet ovat vielä alkumetreillä, ja niistä emme pysty sen enempää kertomaan.


Palataan liiton uutiseen

Eilinen liiton uutinen on herättänyt jääpalloa seuraavan väen keskuudessa paljon positiivista keskustelua, mutta meitä on myös lähestytty useilla kysymyksillä. Valitettavasti me emme pysty kertomaan asiasta oikeastaan mitään, koska emme ole kuulleet keneltäkään mitään asiasta ennen eilistä uutista.

Palataan tähän uutisemme lopussa…


Lukijoissa asia on herättänyt useita kysymyksiä?

On hienoa, että tällainen seminaari järjestetään, mutta tapa millä siitä tiedotettiin, sai lukijakunnassa vaikutelman seminaarin salaisuudesta.

Olemme saaneet useita kyselyjä jo eilisen aikana, ja ehkä “ikävin” kysely on tullut käynnissä olevan hankkeen tahoilta, heitä ei ole kysytty seminaariin mukaan, tai heille ei ole edes lähetetty tietoa asiasta.


Saimme kiinni jääpalloliiton olosuhdevaliokunnan puheenjohtaja Timo Helavuoren kommentoimaan heränneitä kysymyksiä.

Kiitos Timo, että ehdit vastaamaan! Helavuori kertoo, että seminaari on täysin avoin, ja liittokokouksissa esitelty, ja seuroille on lähetetty/jaettu tieto/kutsu osallistua. Näin ovat useat paikkakunnat ja seurat myös tehneet. Jostakin syystä kaikki seurat eivät ole jakaneet tietoa tarpeeksi laajasti hankkeiden henkilöille? Valitettavasti jääpalloliiton ja minun jakama tieto ei ole kaikille “jalkautunut” – tämä on vahinko, koska juuri kaikkia näitä henkilöitä itse halusin tavoitella!

Helavuori ihmettelee asian saamaa “salailu” leimaa, sillä hän tosiaan on 2 liittokokouksessa, ja kirjeessä asiasta tiedottanut seuroja, ja heidän edustajiaan – seuroissa siis vieläkin on “rikkinäisiä puhelimia” toteamme BandyliigaToimituksessa.

Helavuori vahvistaa SJPL:n toimivan jokaisen pelaajan, seuran, ja hankkeen takana tasapuolisesti, samalla hän lupaa raportteja miten asiat ovat Ruotsissa hoidettu, ja mitä huomioita seminaariväki tekee matkan aikana.

Kiitos vielä Timo haastattelusta! Jäämme odottamaan lisää infoa viimeistään matkan jälkeen!

Lopuksi vielä tieto – Satsasimme rajallisen budjetin äärirajoilla sivustoon

Emme juuri nyt osaa vielä sanoa miten liikenteemme on kasvanut, kun teimme meidän hartijoille suuren satsauksen ja toimimme nykyään suomalaisen yrityksen pilvipalvelimella ja se myös sijaitsee Suomessa! näin haluamme varmistaa meidän pienellä panoksella kotimaisuutta!


Yllä linkki suoraan Jääpalloliiton uutiseen


Leave a Reply