Puolivälierät ratkesivat

Kauden 2021-22 puolivälieristä jatkoon menijät selvillä

Tämän kauden tiukat, mutta reilut puolivälierät on nyt käyty. Kummassakin puolivälierä parissa ennakko suosikki meni jatkoon.


Narukerä – HIFK

Helsingissä kotijoukkue IFK aloitti pirteästi, mutta tauon jälkeen vierailija Porin Narukerä meni menojaan voittaen ottelun lukemin 2-7 (2-2) ja samalla ottelusarjan voitoin 2-0.

HIFK:n leiristä Joukkueenjohtaja Ari Kukkonen kommentoi ottelun jälkeen HIFK:n pelanneen ensimmäisen puoliajan täysin tasaväkisesti Narukerän kanssa, tavoitellen puolivälierän tasoitusta.

Tauolla oli sovittu, että keskitytään 2 asiaan, jota BandyliigaToimitus ei saanut selville, mutta kuitenkin Kukkosen mukaan tämä epäonnistui täysin.

Jostakin syystä kumpaistakaan ei toteutettu kun tuomari puhalsi pilliin, toisen jakson alkamisen merkiksi. Reilussa kymmenessä minuutissa Narukerä rankaisi kolmesta, ja sen jälkeen peli olikijn enemmän pelailua, ja Narukerä ansaitusti Välieriin.

Miksi näin?

HIFK:lla oli suuria vaikeuksia saada rosteria kasaan kaudelle 2021-22. Pelaajien jotka pelasivat tällä kaudella voi syyttää yrittämisen puutteesta, mutta välivuosien- lopettamisien-, ja pelaajasiirtojen johdosta joukkueen yhteisharjoittelu jäi liian myöhäiseksi. Lisäksi tutut ongelmat Helsingin jääpallokentillä johtivat HIFK:n koko kauden mittaiseen evakkoon. Tästä kärsi eniten HIFK, mutta kyllä näin kävi myös Botnialle. Tätä ei kuitenkaan voi laittaa suurimmaksi ongelmaksi.

Joukkueen kokonaisesitys ei ehkä ole kiitettävä, mutta ainakin loppukausi sujui alasarjassa komeasti.

HIFK:n on kyllä ehdottomasti vahvistettava rosterinsa laajuutta, jotta otteluita ei pelata vajaalla kokoonpanolla, kuten tällä kaudella muutaman kerran pääsi käymään. Nuoret seuran omat kasvatit, joita esiintyi joukkueessa jopa 8 pelurin verran samassa ottelussa, pelasivat lähtökohtiin nähden erittäin hyvin. Muitakaan joukkueen pelureita ei voi syyttää kauden värittömyydestä.

Aku Ojanen jopa pelasi elämänsä kauden, mutta yksi pelaaja ei voi kantaa koko joukkuetta.

Jos jostakin pitää hakea syytä, niin se kääntyy vahvasti rosterin kasaamiseen. HIFK oli kesällä ja syksyllä yksi hitaimmin pelaajistaan uutisoinut joukkue. Mistä tämä johtui?

Vaikka HIFK on tehnyt nuorennusleikkauksen, ei mikään joukkue pysty pelaamaan kahdeksan junioristatuksen pelaajalla, jos otteluissa ei ole käytettävissä edes 16 pelaajaa. Nuorille on annettava mahdollisuus “kasvaa” Bandyliigapelaajiksi järkevällä suunnitelmalla. Lisäksi jos halutaan taistella mitaleista, on joukkueelta löydyttävä taistelua pelipaikoista! Jos rosteria ei saada täyteen, ei myöskään synny tarvittavaa “sisäistä” taistelua ja vaatimus tasoa mikä yhdistää koko joukkueen.

No tämä kaikki on BandyliigaToimituksen spekulaatiota, ja asian voi nähdä monella eri tapaan…..

Narukerään palataan kauden päätyttyä, kun he ovat näyttäneet kyntensä…


Kampparit – JPS

JPS:n vahvan otteen takia vaikutti pitkään siltä, että sarja ratkeaa vasta sunnuntaina Mikkelissä. Kokenut savolaisryhmä oli kuitenkin asiasta toista mieltä ja onnistui lopulta tulemaan kahden maalin takaa voittoon lähettäen punanutut kesälomille.

Kotijoukkue JPS johti parhaimmillaan ottelua kahdella maalilla, mutta Mikkelin Kampparit tuli takaa tasoihin ja lopulta voittoon lukemin 3-4 (3-2).

JPS:n riveissä tällä kaudella liigadebyytin teki peräti kahdeksan omaa kasvattia. Jyväskyläläisryhmä oli muutenkin keski-iältään yksi sarjan nuorimpia, ja ehkä juuri kokemus saattoi olla se tekijä, joka ratkaisi sarjan tällä kertaa Mikkeliläisten eduksi.

JPS on kaikesta huolimatta kauden suurin pettymys, jos ajatellaan seuran panostusta haastaa Akilles, ja Veiterä mestaruus jahdissa. Pelkät sairastumiset, tai loukkaantumiset eivät selitä kokonaan välieristä putoamista.

Seura on kuitenkin top neljässä kun mietitään luisteluvuutta, mutta se ei pelkästään riitä mestaruuteen. Epätasaisuus pelaamisessa otteluissa, saati otteluiden sisällä oli liian suurta ja näin ei Jyväskylään enempää menestystä saatu.

Jotta emme täysin tyrmää joukkueen esitystä, on muistettava että joukkue on nuori ja ensi kausi on taas uusi. Monet pelaajat saivat itseluottamusta peleistä, ja jos valmennus saa vielä joukkueen pelaamaan yhteisen taktiikan mukaan niin esim. maalinteko ei jää Nevalaisen tai Vuopion vastuulle.

Kamppareita käsittelemme kun kausi on ohitse, nyt annetaan seuran keskittyä loppukauteen.


Bandyliigan välierät, jotka pelataan paras viidestä periaatteella, käynnistyvät ensi keskiviikkona. Siinä ylemmän jatkosarjan voittaja Lappeenrannan Veiterä saa vastaansa Kampparit kun taas ylemmän jatkosarjan kakkonen Porvoon Akilles kohtaa Narukerän.

Leave a Reply