KOTIJOUKKUEET VAHVOJA

Kotijoukkueet näyttivät vahvuutensa sekä Mikkelissä, että Porissa. BandyliigaToimitus katsoi alun Mikkelin ottelusta, joten syvempää analyysia on turha antaa. Kuitenkin joukkueiden sivuilta ottelusta sai irti seuraavaa:

Kampparit – JPS 3-1 (2-1)

-Me hallitsimme paremmin nämä olot ja ansaitsimme voiton, tuumi päävalmentaja Olli Manninen.

Olot olivat kerta kaikkiaan vaikeat jääpallon pelaamiseksi. Lumisade alkoi samaan aikaan alkuvihellyksen kanssa. Lunta tuli niin sakeasti, että tuomariryhmä joutui erikseen päättämään pelataanko koko jakso yhdellä kertaa. Peli pelattiin, vaikka pallo oli ajoittain hukkua lumisoossiin.

JPS:n valmentaja Mika Ässämäki antoi tunnustusta mikkeliläispuolustukselle.

-Mikkelin alakerta pelasi todella uhrautuvasti. Kyllä se työtä teki koko ajan. Vaikea siihen on maaleja tehdä, sanoi Ässämäki.

Kamppareilta tänään puuttui kokoonpanosta:

Joni Maaranen, Aapo Pulkkinen, Leevi Attenberg, Severi Noponen ja Jaakko Järvinen sekä Elmeri Hämäläinen, joka joutuu olemaan syrjässä koko loppukauden.

Keskiviikkona Hänskissä pelaajapulaa paikkasi muun muun muassa Simo Huotelin, Kamppari-ikoni Kimmo Huotelinin 14-vuotias poika.

Simo Huotelin on ollut mukana edustusjoukkueen harjoituksissa, mutta nyt nähtiin ensiesiintyminen Bandyliigan ottelussa.

-Hieno kokemus. Keli vähän haittasi pelaamista, sanoi Simo Huotelin.

Kuva: Kampparit/tiedotus

Kokeneempi paikkaaja oli Alpo Kaartinen, joka vaihtoi valmennuspenkin luistimiin.

Kaartinen on viimeksi pelannut Bandyliigaottelun 13.3.2020, silloinkin vastustaja oli JPS. Kaartinen pelasi omalla paikallaan tutun 21 kauden tuoman kokokemuksen mukaan.

Jyväskyläläiset kommentoivat ottelua seuraavasti:

JPS alkoi pelaamaan oikeasti vasta 3-1 maalin jälkeen. Jyväskyläläiset loivat lukuisia laatupaikkoja, mutta viimeinen silaus jäi puuttumaan. Jotain JPS:n yritteliäisyydestä kertoo se, että vierailijat laukoivat pelkästään toisella puoliajalla tuplasti niin paljon kuin Kampparit, ja pallo viuhahti JPS-pelurin mailasta kohti Kamppareiden päätyä lähes 30 kertaa. Laukauksien suuresta määrästä huolimatta suuri osa niistä liiteli ohi maalin, eikä lisämaaleja nähtykään enää isäntien 3-1-maalin jälkeen.

Puolivälieräsarja jatkuu perjantaina kotona Viitaniemen Loistokoti Areenalla, kun Jipsi pelaa veitsi kurkulla kauden jatkosta. Nyt jos koskaan joukkue tarvitsee katsojien tukea! Tärkeässä pelissä on varmasti paljon tunnetta mukana ja Jipsi on saanut vihdoin pelimiehet sairastuvalta kentälle. Tule mukaan kannustamaan punapaidat mitalipeleihin!

JPS:n tulee saada laukaukset onnistumaan paremmin, jotta veikkauksemme heidän jatkoon menosta toteutuu. Jos näin ei käy, marssii Kampparit jatkoon…

Narukerä – HIFK

Narukerällä ei vielä sivuillaan ollut ottelusta mitään, mutta facebookista löytyi seuraavaa:

Tiukan taiston jälkeen ansaittu voitto. Puolivälieräsarja on katkolla Narukerälle perjantaina

Tätä ottelua BandyliigaToimitus seurasi enemmän, ja ensimmäinen puoliaika pelattiin lähes Mikkelin olosuhteissa. Tosin enemmän näytti tulevan vettä/räntää kuin lunta. Jää kuitenkin oli huono, ja kumpikin joukkue pyrki pelaamaan pitkillä, ja iskemään siitä. Näin ollen ei ensimmäisellä puoliajalla mitään hienouksia nähty.

HIFK pelasi kuitenkin aivan tasapäisesti kotijoukkueen kanssa koko ensimmäisen puoliajan.

Toisella jaksolla sitten jää olikin parempi, ja vesi/räntäsade loppui. narukerä otti pelin hallintaan tosin myös HIFK:n 5 jäähyä toisella puoliajalla olivat aivan liikaa. Näin kotijoukkue narukerä parempana vei voiton numeroin 3-2.

Toimittaja Jussi Valli selosti ottelua Satakunnan Kansan livelähetyksessä, ja oli asiantuntijan kanssa lähes varma, että heti tuon 3-2 tilantee jälkeen 69 minuutilla Narukerän pelaaja torjui kädellä laukauksen. Asia täytyy vielä katsoa kun tallenne tulee nähtäville. Kuitenkin oli se käsi tai ei, narukerä oli tänään tuon maalin verran parempi.

BandyliigaToimitus piti HIFK:n esitystä pirteänä varsinkin ensimmäisellä puoliajalla. Joukkue ei pelkästään puolustanut, vaan aiheutti vaarallisilla kulmillaan Narukerälle päävaivaa. Jotenkin on sellainen tunne, ettei perjantain ottelu ole vielä ratkaisu, vaikka ennustimmekin lehdessämme jo aikaisemmin sitä, että Narukerä jatkaa tästä parista.