Päivän tulokset

Narukerä – JPS 11-1

Narukerän sivuilla ottelusta seuraavaa:

Kyllähän se ketsuppipullo aukesi ja kunnolla aukesikin. Narukerä oli tyly isäntä voittaen ottelun lukemin 11-1. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla, mutta päivän tehokunkku oli Eero Paavola tehoilla 1+6.

Eero Paavolan mietteet ottelusta: Saatiin hyvä alku otteluun, kun koko joukkue oli hienolla asenteella mukana ja luistin kulki hyvin, vaikka peli oli sunnuntaina kello 13. Muutama yksinkertainen maali alkuun vapautti pelaamista ja tuskaisuus sekä viime pelien puskeminen saatiin loppumaan. Tänään saimme myös ruokittua hyökkääjiä hyville maalintekopaikoille ja onnistuttiin maalinteossa melko laajalla rintamalla.

Maali-iloittelu katsottavissa jälkilähetyksenä Satakunnan Kansan verkkosivuilla.

JPS-leirin tunnelmat ottelun jälkeen kotisivuillaan: Vaikka JPS:llä oli paikoitellen kohtuullisia maalipaikkoja ja puolustuksella hyviä suorituksia, oli Narukerä askeleen edellä kaikilla osa-alueilla. Narukerä puolusti joukkueena, rytmitti peliä hyvin ja pallo liikkui tehokkaasti.

JPS:n eduksi on katsottava, että joukkue säilytti malttinsa ja rauhallisuuden, jatkoi yrittämistä ja yritti etsiä keinoja Narukerän horjuttamiseen. JPS:n ”nuorennusleikattu” puolustus teki parhaansa, mutta ei pystynyt saamaan kuriin Narukerän kovalyöntisiä hyökkääjiä. Samuel Gerovoi maalissa teki sen, mitä tehtävissä oli. Ottelu ansaitusti Narukerälle 11-1.

Veiterä – OLS 1 – 4

Veiterän kommentit yllätys tappiosta sivuillaan:

Joulukuun pelit alkoivat kotikentältä mollivoittoisesti, kun Oulun Luistinseura kävi kaapimassa pisteet Kisapuistosta.

OLS aloitti pelin tehokkaasti ja oli pian parin maalin johdossa , maalintekijöinä Moisala ja Böhm. Veiterän kavennuksen iski Lehtonen. Tämän jälkeen Pasma ja Pesonen iskivät vielä paikoista maalit.

Veiterän päävalmentaja Tero Nieminen analysoi ensimmäisen jakson antia seuraavasti:

– Ensimmäisellä jaksolla menetettiin pallo kolme kertaa tilanteissa, joissa ei mielestäni ollut edes selkeää kohdetta tai realistista mahdollisuutta syötölle. Näissä tilanteissa meidän kenttätasapainokin oli todella huono ja OLS rankaisi näistä maaleilla.

Toiselle puolikkaalle luisteli päättäväinen kotijoukkue, mutta tulosta ei vaan saatu aikaiseksi.

– Toisella jaksolla nostimme karvausta ja saimme riistoja ja joltain osin saimme vaikeutettua OLS hyökkäämistä. Hyökkäsimme itse monipuolisemmin ja syötimme palloa paremmin. Saimme enemmän uhkaa OLS:an alimpaan linjaa ja sitä kautta lukuisia erikoistilanteita, joista ei tänään onnistuttu.
– OLS puolusti koko peli tiiviisti ja uhrautuvasti suojellen omaa maaliaan ja oli vaarallinen vastahyökkäyksissä. Näistä asioista voimme ottaa oppia OLS:lta. Huomenna harjoitellaan ja ylihuomenna pelataan. Meillä on vielä paljon parannettavaa monella pelin osa-alueella, pohdiskeli Nieminen pölyn jo laskeuduttua.

Ehkä tämä tappio herättää joukkuetta.

OLS ei iltaan mennessä ehtinyt kommentoimaan ottelun lopputulosta, mutta kotimatkalla Ouluun oli varmati tyytyväinen joukkua.

HIFK – WP 35 3 – 2

HIFK ei vielä iltaan mennessä ollut kommentoinut kuin niukkasanaisesti voittoaan. Tiukan taistelun jälkeen kauden avausvoitto ja pisteet Stadiin. WP35 kaatuu 3-2.

WP 35 ehti kommentoimaan ottelua tappion jälkeen seuraavasti: WP 35 sai pelata 55min miesylivoimalla, tuhri rankkarin, kolme puhdasta läpiajoa ja näin ollen HIFK korjasi pisteet 3-2 (1-0) lukemin. WP 35:n maaleista vastasi Niko Nissinen ja toinen merkittiin HIFK:n omaksi maaliksi. Helsinkiläisten ykkössankari oli maalivahti Pete Pättiniemi loistotorjuinnoillaan.

– Eka jaksolla jää oli huono eikä saatu mitään aikaiseksi, toisella puoliajalla oli paikat ratkaista jo hyvissä ajoin kamppailu, mutta sitä ratkaisua ei ikinä tullut ja tässä on tulos. Pettynyt päävalmentaja Juha Järveläinen manaili tuhlattuja maalipaikkoja.

WP 35 oli hyvällä jäällä kaikessa muussa parempi kuin maalinteossa, mutta sitkeä HIFK jaksoi taistella täydet 90 minuuttia, välillä kolmen miehen vajaallakin.

– Tästä on vaan mentävä yli ja jatkettava työntekoa viikolla ensi viikolla treeneissä, päättää Järveläinen.

Kampparit – Botnia 11 – 1

Kampparit uutisoivat ottelusta seuraavaa:

Kampparit ei antanut sunnuntaina vierasvastustajalle Helsingin Botnialle mitään saumoja, vaan voitti ottelun 11-1 (3-1).

Kettusen tehot tyydyttivät myös päävalmentaja Olli Mannista: Rasmus on tuonut paljon meille sekä kentälle että pukukoppiin. Hän on huippu-urheilija ja samalla nöyrä joukkuepelaaja, kehuu Manninen.

Botnia on vähän vaisunoloinen joukkue, mutta sunnuntaina Kampparit pelasi hyvin. Lauantain OLS-ottelun hienoisten tuskailujen jälkeen joukkue purki tunnelmia ja sunnuntaiksi löysi peli-ilon.

Kampparit avasi heti alusta maalinteon ja vaikka Botnia sinnitteli tasoihin, taukojohdosta mustien oli helppo siirtyä hallitsemaan toista jaksoa.Botnian pelitapa ja ennen muuta puolustuspeli antoivat tilaa Kamppareille.  Kokeneet Tomi ja Janne Hauska sekä Tuomas Liukkonen ja Kimmo Huotelin avasivat hyvin paikkoja Kettuselle, joka kiitteli takomalla maaleja. Erinomaisen pelin pelasi myös Lasse Korhonen Kampparien maalilla.

Botnian valmentaja Esa Määttä oli sunnuntaina hiljainen.

-Eipä ole ottelusta paljon kommentoitavaa. Vastakkain oli hyvä ja huono joukkue. Varsinkin toinen jakso oli meille oppitunti, sanoi Määttä. Botnian ryhmä on nuori, joka teki virheitä ja tuskastui tekemiseensä. Kokenut valmentaja Määttä löysi syyn otteisiin.

-Kyse on pitkälti valmennuksesta. Moni pelaaja tulee suoraan junioreista ja siellä pelataan eri jääpalloa.