Luisteluareena

Hankkeesta liikkuu lämpimiä uutisia

BandyliigaToimitus on saanut tietoonsa, että 4.10 tiistaina on Luisteluareena hanke, jälleen Helsingin kaupungin käsittelyssä.

Poikkeuksellinen tapa yhdistää vapaa-aika ja palvelut saman katon alle

Tässä muutamia otteita Esityksestä/Hakemuksesta

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalle on saapunut 13.6.2022 päivätty hakemus, joka koskee WasaGroup Oy:lle Malmin Longinojalta myönnetyn kehittämisvarauksen jatkamista 31.12.2023 saakka monitoimiliikunta-keskuksen suunnittelua varten

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta kannattaa kehittämisvarauksen jatkamista WasaGroup Oy:n hakemuksen mukaisesti. Lautakunta on aiemmin esittänyt kehittämisvarauksen myöntämistä WasaGroup Oy:lle 5.5.2020 ja 26.10.2021. Kaupunginhallitus on molemmilla kerroilla tukenut lautakunnan esitystä (25.5.2020 ja 15.11.2021).

WasaGroup Oy:n tarkoituksena on rakentaa monipuolinen liikuntakeskus, jonka merkittävänä osana olisi Suomen ensimmäinen jääpallolle soveltuva täysimittainen ja katettu jääkenttä. Jääkenttä toisi hankkeen näkemyksen mukaan lisää jääkapasiteettia myös taitoluistelijoille ja juniorijääkiekkoilijoille sekä takaisi jäälajeille ympärivuotiset harrastus-mahdollisuudet. Lisäksi liikuntakeskukseen suunnitellaan monipuolista muuta urheilutilaa, liiketiloja sekä pysäköintihallia. Hanketta on suunniteltu yhdessä Oy Helsingin Luisteluareena kanssa, jonka olisi tarkoitus tulla jääurheilutilojen vuokralaiseksi.

Ympäristöarvot ovat olleet keskeisessä roolissa hankkeen suunnittelussa. Jääkoneiden tuottaman hukkalämmön olisi tarkoitus kattaa jäähallin, jääkoneiden ja suihkujen lämpimän veden sekä myös lähes kaikkien muidenkin lämpimien tilojen lämmitystarpeet. BandyliigaToimituksen tietojen mukaan sähköä voitaisi myydä vielä esim. viereiseen kaupungin omistamaan jäähalliin.

Enempää emme tässä kohtaa monista tekstiä, koska voitte itse lukea kaikki alta!


Voit ladata esitykset kuvien alta, kohdasta LATAA – Alla myös linkki WasaGroupin hankesivulle!

Lautakunnan Esityslista 4.10.2022

LuisteluAreena Esitys / Asia 10

Nyt kaikki jääpalloihmiset levittämään hyvää tietoa, ja yhteistä asiaa kaikille tahoille!

BandyliigaToimitus Kannattaa hanketta ja toivottavasti myös jokainen lukija!

Leave a Reply