Lauantain tulokset

HIFK – Narukerä 4 – 6 (2-2)

HIFK ja Narukerä avasivat toisen ottelupäivän, olosuhteet paremmat kuin perjantaina. Alussa Narukerä piti enemmän palloa, mutta HIFK puolusti hyvin. Puoliajalle siirryttiin lukemissa 2-2.

Toinen jakso oli sitten selkeämmin Narukerän, joka onnistui muutamaan kertaan puhkoa siihen saakka tiiviinä pysynyt HIFK:n puolustus. HIFK:n hyökkäyspeli jäi hiukan vaisuksi, johtuiko tämä niukasta rosterista? Siinä Helsinkiläisille on vielä parantamista, vaihtopelaajia tarvitaan myös vierasmatkoilla. Kuitenkin HIFK onnistui tekemään vielä 2 maalia.

Narukerän voitto oli ansaittu,mutta ehkä lukemat eivät ihan kuvaa koko ottelun kuvaa – mielestäni maaleja tuli vähän ehkä turhankin suurella prosentilla tilanteisiin nähden. Porilaiset voittivat ottelun lopulta 4-6 lukemin.

Ville Aaltonen on edelleen Narukerän selkäranka, ja voittojen takuumies. Tänäänkin Ville johti Narukerän peliä mallikkaasti. Ottelun hienoimman maalin teki Narukerän Ville Koskinen, kun hän murtautui koko HIFK:n puolustuksen lävitse, ja viimeisteli taululle lukemat 2-5. Tässä kohtaa ottelua oli käyty lähes 75 minuuttia, joten maali oli erittäin tärkeä lopputuloksen kannalta.

HIFK:n nuoret Simo Vainikka, Atte Auvinen ja maalissa ensimmäistä aikuisten ottelua torjunut Eelis Laitinen suoriutuivat erinomaisesti. HIFK:sta on myös mainittava huomio, että kentällä oli parhaillaan seitsemän omaa juniori-ikäistä pelaajaa. Vastapainoksi joukkueesta löytyy myös muutama konkari, kuten kapteeni Tommi Niittylä. Tommilla kuitenkin luistin kulkee, ja sijoittuminen kentällä on sarjan kärkitasoa.

Viimeiseksi huomio vielä Aku Ojaseen, joka jaksaa taistella täydet 90 minuuttia, ja näyttää näin mallia HIFK:n juniori-ikäisille nuorille pelaajille – Hienoa!

Narukerä ansaitsi voiton, ja näin kumpikin joukkue lähtee miettimään huomisia otteluitaan. Narukerällä vastaan asettuu turnausisäntä OLS klo 13.00, ja HIFK kohtaa etukäteen suvereeneksi bandytietäjien keskusteluissa veikatun Veiterän klo 10.00. Seuratkaa otteluita esim. Youtube, suorana osoitteesta: https://www.youtube.com/user/enjoybandy

OLS – Veiterä 2 – 6 (1-4)

Ottelussa nähtiin yleisöön menevää vauhdikasta peliä, jossa ei juuri peruuteltu. Taitavampana joukkueena Veiterä vei ensimmäisen jakson lukemin 2-1.

Valitettavasti BandyliigaToimitus työskenteli ottelun kanssa päällekkäin EM-uinneissa, joten ottelun seuraaminen jäi hetkellisiksi vilkaisuiksi. Kuitenkin niissä ehti huomioida, että Veiterä on jälleen tulevalla kaudella yksi Akilleksen haastajista kun mietitään mestaria 2022. Toinen huomio mielestäni on se, että esimerkiksi OLS on selkeästi monipuolisempi ja tasaisempi kokoonpanoltaan kuin viime kaudella. Työskentely joukkueen eteen oli tappiosta huolimatta alusta, aina loppuun asti – samalla hyvällä tasolla.

Ottelun näkyvin pelaaja oli jälleen OLS:n Ilari Moisala.

Veiterälle voitto, ja näin se on matkalla kohti Suomen Cup finaalia 4 pisteellään.