HIFK yllätti Suomen Cupissa Veiterän

Veiterä – HIFK 4 – 5 rl (4-4, 2-1)

Sunnuntain ottelut aloitti enakkoon selväksi kuviteltu Veiterä – HIFK. Moni sai yllätykseen huomata, että HIFK:n valmennus Saukkonen, Pyysing, Laitinen tunsivat hyvin Veiterän vahvuudet, ja heikkoudet – ottelusta tulikin ennakko-asetelmista huolimatta tasainen, ja jopa Veiterälle vaikea.

Kentällä nähtiin hyvää peliä

HIFK esitti tähän mennessä parasta peliään koko turnauksessa, kuitenkin palloa paljon liikutellut Veiterä hallitsi avausjakson tapahtumia, ainakin silmämääräisesti. Kuitenkin HIFK pystyi pelaamaan tasavertaisesti koko avausjakson. Pete Pättiniemi ei ollut aivan hereillä, kun jakson loppulukemiksi 2-1 iski kaukaa Joonas Peuhkuri.

Toisen jakson alut ovat olleet HIFK:lle heikkoja, ja niin nytkin – Veiterä siirtyi heti tauon jälkeen 3-1 johtoon, kun Christian Laibert viimeisteli tämän osuman. HIFK on kapealla rosterilla ollut Oulussa ja se on näkynyt varsinkin toisella jaksolla, nyt kuitenkin jakso oli huomattavasti paremmin hallussa.

Aku Ojanen jatkoi perjantain/lauantain tahtiin, hän haastoi välillä koko Veiterän alakertaa lähes yksinään.

HIFK onnistui kulmalyönnistä kaventamaan 3-2 lukemiksi, kun Patrik Huber löi, ja Otso Ikävalkon antoi kulman. Sueraavaksi nähtiinkin sitten jälleen Aku Ojanen vauhdissa. Hyvän syötön antoi Joonas Janhunen, ja Ojanen viimeisteli taululle 3-3 lukemat.

Veiterälle 4-3 osuman rankkarista iski Niklas Valtanen. HIFK ei tästä lannistunut, vaan taisteli tasapäisesti Veiterän kanssa. Kulman jälkitilanteesta Patrick Backman löi kauniisti ilmasta tasoituksen 4-4, ja tämä jäikin sitten 90 minuutin jälkeen lukemiksi Oulun tulostaululle.

Näin ottelun voittaja ratkaistiin Suomen Cupin sääntöjen mukaisesti rankkareilla.

Lopputulos Rankkareissa:3 – 4

Näin HIFK pääsi yllättämään kaikki ”jääpallotietäjät”, ja osoitti pelisuorituksellaan tulevasta kaudesta tulevan varmasti mielenkiintoisen..

Joonas Peuhkuri oli tänään Veiterän näkyvin pelaaja, HIFK:n ykkösnimi oli jälleen Aku Ojanen. Kuitenkaan unohtaa ei voi Tommi Niittylän hienoja otteita puolustuspään liiderinä.

Veiterä kuitenkin ansaitusti Suomen Cupin Finaaliin!