Lauantain tulokset

Kampparit – JPS

Kampparit kommentoivat runsasmaalista voittoa seuraavasti:

Kampparit aloitti Bandyliigan ylemmän jatkosarjan murskaamalla Jyväskylän Seudun Palloseuran lauantaina Mikkelissä kotikentällä Hänskissä.

JPS ei pysynyt oikein mitenkään Kamppari-ryhmän tahdissa. Kamppareilta sen sijaan onnistui melkein kaikki. Ottelu päättyi kotijoukkueelle maalein 10-2 (4-1).

-Ottelu oli meiltä kauden parhaimpia pelejä, ellei peräti paras, kiteytti päävalmentaja Olli Manninen.

JPS:n valmentaja Topi Rytkönen tiivisti ottelun jälkeen oman joukkueensa esityksen selkein sanoin:

-Me suoraan sanoen paskoimme housuumme, koko porukalla. Ensi jaksolla vielä meillä oli paikkoja, mutta toisella jaksolla kentällä ei ollut kuin yksi joukkue, tuumi Rytkönen.

Kamppari-ryhmä on viime otteluissa hieman ruotinut omaa tekemistään ja tuskaillut esimerkiksi maalinteon kanssa, mutta kun kauden tärkeimmät ottelut ovat edessä, otteet vain paranevat.

Lauantaina kolme maalia iskenyt Rasmus Kettunen tiivisti tunnelmat.

-Otteluissa alkaa olla pudotuspelifiilinkiä. Peleihin lataudutaan paremmin ja jokainen tekee parhaansa.

-Joukkue oli terävänä. Alkuun tuli muutama onnistuminen. Toisella jaksolla meillä oli focus oikeissa asioissa ja JPS:ltä taisi loppua usko. Kun meille tuli monelle onnistumisia, tuli myös itseluottamusta.

Manninen kehui ennen muuta sitä, että joukkue teki kentällä sen, mitä ennakkoon suunniteltiinkin.

-Olimme valmistautuneet hyvin ja kaikki meni pelisuunnitelman mukaan.  Puolustuspeli oli järkevää, nippu oli tiivis ja paikat käytettiin.

Rasmus Kettunen oli tehokkaana lauantaina. Tuloksena kolme maalia. Hattutempun teki myös Santeri Laitinen.

Kampparit otti salama-alun. Puolitoista minuuttia riitti 1-0-johtoon, kun ensimmäisestä hyökkäyksestä syntynyt kulmuri upposi. Maalin löi Valtteri Hauska.

Hetkeä myöhemmin Kettunen vei soolon loppuun saakka. Kettusen vapautti Kampparien parhaana lauantaina palkittu Tuomas Liukkonen, joka koko ottelun oli kotijoukkueen pelin takuumiehenä.

Tuomas Liukkonen pelasi hienon pelin ja viimeisteli yhden osuman

JPS kuitenkin heräili ensijakson edetessä. JPS-luotsi Topi Rytkönen lupasi ennakkoon, että joukkue käyttää luisteluvoimaansa. Se tehosikin sen verran, että JPS sai jauhettua muutaman maalipaikan ja kavennuksen 26. minuutilla.

Kampparit oli hetken telineissä, mutta Kettusen toinen maali, Janne Hauskan syötöstä, ja Santeri Laitisen tekemä Kampparien neljäs, Kettusen syötöstä, tulivat oikeaan hetkeen.

Näihin maaleihin katosi JPS:n luistelu. Kun vielä ensijaksolla JPS pystyi peliin, toisella jaksolla ottelu oli täysin Kampparien hallussa.

Laitisen 4-1-osumaa juhlimassa Simo Huotelin, Laitinen ja Janne Hauska

Ottelun linjan vahvisti toisen jakson alun 5-1-kulmurimaali, tekijänä Topi Saukkonen.

Toisen jakson osumat olivat kuin maalintekoharjoitusta. Parhaimmillaan Kampparit iski kaksi maalin minuutin sisään.

Maalit tekivät Aapo Pulkkinen (6-1), Laitinen (7-1), Kettunen (8-1, kulma), Liukkonen (9-1) ja Laitinen (10-1). Koko ottelussa Kettunen ja Laitinen tekivät hattutempun kumpikin.

Jos Kampparien kenttäpelaajat onnistuivat lauantaina, maalivahti Lasse Korhonen hoiti tonttinsa jälleen kerran erinomaisesti. Korhonen poimi ja torjui patjoilla JPS:n laukaukset tehokkaasti.

Kampparit nousi voitolla ylemmän jatkosarjan kärkeen.

Jatkosarjassa lasketaan runkosarjan pisteet mukaan. Kamppareilla on nyt pinnoja 27 ja toisena olevalla Porin Narukerällä 26. Kärkipaikoista täytyy pitää kiinni, sillä ylemmän jatkosarjan kaksi parasta menee suoraan välieriin.

Kampparit pelaa jatkosarjan seuraavan ottelun keskiviikkona Lappeenrannassa Veiterää vastaan. Sarjan kolmas ottelu on kotona 11. helmikuuta, vastustajana Porin Narukerä.

Manninen tuumii, että muuta ei mietitä kuin seuraavaa ottelua.

-JPS:ltä otimme kaksi pistettä ja nousimme taas piikkipaikalle. Keskiviikkona on taas kaksi pistettä jaossa. Eipä vielä spekuloida jatkoasetelmilla, sanoo Manninen.

Rasmus Kettunen on kokenut pelaaja, mutta ei lähde erittelemään sitä, kumpi on jatkossa vaikeampi vastustaja, Veiterä vai Narukerä.

-Ne ovat erilaisia joukkueita ja molempia vastaan on pelattu kovia otteluita. Kumpaakin vastaan täytyy onnistua, tuumii Kettunen.

JPS kommentoi murheellista tappiota seuraavasti:

Ilmassa oli kevään tuntua kun JPS matkusti aurinkoisessa säässä Mikkeliin pelaamaan ylemmän jatkosarjan ensimmäistä otteluaan. Itse peli sai murheellisen alun kun Kamppareiden Valtteri Hauska löi kahden minuutin kohdalla kulman sisään. Viiden minuutin kohdalla Rasmus Kettunen pääsi vielä lisäämään Kamppareiden johtoa 2-0. Tämän jälkeen JPS peli oli hetkellisesti kasassa ja JPS-hyökkääjä Jasu Koljonen pääsi kaventamaan tilanteeksi 2-1. Muutaman oman virheen jälkeen tauolle lähdettiin lukemissa 4-1.

Toiselle puoliajalle JPS lähti kolmella vaihtopelaajalla kun JPS-puolustaja Atte Niiranen jäi pukukopin suojiin palautumaan yhteentörmäyksestä tolpan kanssa. Toisen puoliajan alku meni tasaisissa merkeissä kunnes kampparit pääsivät taas juhlimaan kulma maalia tilanne 5-1. Pelissä alkoi näkymään notkahduksen merkkejä kun 63. minuutilla Kampparit lisäsivät johtoaan 6-1. JPS otti aikalisän jonka jälkeen peli olikin hyvää muutaman minuutin. Lyhyt hyvän pelin jakso loppui 70 minuutin kohdalla kun JPS:n entinen hyökkääjä Santeri Laitinen siisrsi mikkelisläiset 7-1 johtoon. Tämän jälkeen vaikutti siltä että peli oli selvä. Loppu hetkien ilon väläys oli JPS-hyökkääjä Tuukka Ässämäen erittäin kaunis yksilösuorituksen jälkeen syntynyt maali josta ei tosin muuta iloa ollut kuin highlight pätkä muiden joukkoon. Pelin loppua kuvailee hyvin JPS-valmentaja Topi Rytkösen sanoma lause ”oispa toinenekin aikalisä”.  Ottelun loppulukemiksi merkattiin 10-2.

WP 35 – OLS

WP 35 kommentoi voittoa seuraavasti:

WP 35 otti lauantaina vakuuttavan 7-0 (3-0) voiton OLS:stä lauantaina Kämärillä. Kotijoukkue määräsi tahdin kuten keskiviikkonakin Helsingissä alusta loppuun ja karkasi ensimmäisellä jaksolla turvalliseen 3-0 johtoon. Toisellakaan jaksolla ei kotijoukkueella ollut mitään hätää, vaan varkautelaiset kaunistelivat loppulukemiksi 7-0.

– Hyvä vire jatkui tänäänkin. Hienoa, että pystyimme pitämään omassa päässä nollan, se kertoo paljon miten hyvin puolustuspeli tällä hetkellä toimii. Tärkeitä onnistumisia jälleen koko joukkueelle, kehui päävalmentaja Juha Järveläinen.

WP 35:n tehoista vastasivat lauantaina Juho Holopainen 4+1, Niko Nissinen 1+3, Aleksi Puustinen 0+2, Teemu Malinen 1+0, Joel Holopainen 1+0 ja Lasse Karppinen 0+1.

– Juho oli tänään maalipaikoissa terävä ja meidän keskikenttä Nissisen, Karppisen ja Malisen johdolla loi hyviä paikkoja läpi ottelun. Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi viikkoa, päättää Järveläinen.

OLS:n kommentit olivat lyhyet:

OLS kärsi alemman jatkosarjan vieraspeleissään karvaat tappiot WP:lle lauantaina 7-0

HIFK – Akilles

HIFK:n pettyneet kommentit:

Dunkkuun tuli! Akilles vie alemman jatkosarjan ensimmäisen matsin lukemin 2-5. Päivän tuloksen seurauksena Rödalla edessä on 3 pakkovoittoa.

Akilles kommentoi ottelua toisella kotimaisella näin:

Akilles bandyherrar behövde två av fyra matcher i den nedre fortsättningsserien för att säkra sin plats i playoff. Efter att på fredagskvällen skickat hem Botnia till Åggelby med 4-1 stryk, ķunde de grönvita ett knappt dygn senare slå ett utvilat HIFK med 5-2 i Berghäll..

Bortamatchen mot HIFK började lite försiktigt från båda sidor, men efter att publiken bjöds på en riktig målvaktstavla av HIFK-keepern, när Dylan Lindblad misslyckade skott från 25 meter saktade rullade in i buren, tog gästerna över kommandot. Raoul Karlqvist utökade till 0-2 genom att slå in en målvaktsretur och Picke Flinck bombade ännu in en hörna till 3-0 innan paus. HIFK hade någon hörna och ett par snabba kontringar i första halvlek, medan Akilles nog sett till målchanserna borde gjort ytterligare ett par mål före pausvilan.

Till andra halvlek kom ett lite aktivare hemmalag, som lyfte försvarslinjen och samtidigt forecheckade mer aktivt. Detta resulterade dock i ytterligare ett baklängesmål, när försvarslinjen stigit långt in på Akilles planhalva och Raoul hittade Picke med en djupledsboll och Picke denna gång säkert satte 0-4. Matchen verkade avgjord, men rödskjortorna bjöds ännu in i matchen när Aku Ojanen reducerade på straff. Straffen kom efter en lite besynnerlig situation och matchens mest fantastiska målvaktsräddning. HIFK kom i ett två mot ett anfall och lyckades spela bort Akilles försvararen, men Iikka Lempinen I Akillesmålet gjorde en fantomräddning från bakstolpen. Domaren hade dock redan innan passningen slogs sett ett regelbrott av akillesförsvararen och gav IFK ytterligare en chans genom att blåsa för straff efter räddningen.

Samme Aku Ojanen drämde sedan in helingforsarnas 2-4 mål från distans några minuter senare. Närmare kom IFK inte denna gång trots extra energi av målen och ett flertal hörnor som Akilles dock uppoffrande käkade upp under ledning av Raoul Karlqvist och William Skog. När Rolf Larsson hängde 2-5 i nättaket på en hörna med 10 minuter kvar, var Akilles plats i kvartsfinal klar. Det enda som återstår att fundera över i lördagsmatchen är hur Nappe kunde skjuta sitt hörnmål utan assist i protokollet?