Kalevi Först on kuollut

Kuva: Juha Perämäki

Porvoolaisen urheilun merkittävä vaikuttaja Kalevi Först on kuollut

Pitkäaikaisen sairauden uuvuttaman Kalevi Förstin poisnukkumisesta tiistaina 2. marraskuuta iltapäivällä tullut suruviesti koskettaa erityisesti monia urheilun ystäviä.

Kalevi oli syntynyt 3.7.1935 Helsingissä ja oli kuollessaan saavuttanut 86 vuoden iän.

Kolmas yksittäinen hanke on ison tekojääradan toteuttaminen Porvoossa ensimmäisten joukossa Suomessa ja neljäs on Virvikin ulkoilualueen toteuttaminen usean muun ulkoilualueen lisäksi. Kaikilla näillä ja monilla muillakin hankkeilla ja toiminnoilla olisi omat mielenkiintoiset tarinansa, mutta palstatila ei tässä yhteydessä sitä mahdollista.

Luottamustehtäviin Kalevia pyydettiin paljon varsinkin järjestösektorilla, mutta toimiminen Porvoossa ei johtavan viran ollessa kyseessä ollut mahdollista. Yksi merkittävä tehtävä oli valtionhallinnon puolella läänin urheilulautakunnan monivuotinen jäsenyys. Tämä lautakunta nimittäin teki esitykset ministeriölle valtionavustusten ja –lainojen kohdistamisesta liikuntainvestointeihin.

Eläkeiän kynnyksellä hän kuten minulle sanoi, että halusi ”maksaa” järjestötoiminnalle jäänyttä velkaa lähtien Akilleen jääpallojaoston toimintaan vuonna 1997 aina vuoteen 2011. Hän toimi tänä aikana myös usean vuoden ajan jaoston puheenjohtajana. Uskallan väittää, että hänen työnsä jääpalloilun eteen tuona aikana on ollut perustavaa laatua ja äärimmäisen ratkaisevaakin tuolloisista haastavista hetkistä aina tähän päiviin saakka.

Teksti: Markku Välimäki

BandyliigaToimituksen puolesta, lämmin osanotto läheisille!

Leave a Reply