Isä ja poika venyttivät verkkoa

YLE Uutisoi

Suomen jääpallon Bandyliigassa nähtiin tänään historiallinen hetki, kun isä ja poika onnistuvat maalinteossa samassa pääsarjaottelussa Porvoon Akilleksen kohdatessa varkautelaisen WP-35:n.

Akilleksen Jari Hyttinen, 45, sai juhlia poikansa Jonathanin, 16, kanssa lopulta 15–0-voittoa. Isä-Hyttinen viimeisteli ottelun viimeisen maalin loppuhetkillä. Poika Jonathan iski joukkueensa seitsemännen osuman.

Kummallekin merkittiin maalin lisäksi yksi syöttöpiste.

– Onhan tämä tietysti hieno asia. Eihän se ihan normaalia ole, että isä ja poika tekevät samassa pallopelin pääsarjaottelussa maalin. On se ainakin näin pelin jälkeen hauska juttu. Sellainen, mitä voi loppuelämänkin muistella, Hyttinen sanoo Yle Urheilulle.

Satoja katsojia

Hyttisen mukaan jääpalloperinteiden mukaisesti isä-poika -kaksikoihin törmää melko usein lajin parissa. Ennen sunnuntaita viimeisin isän ja pojan onnistuminen samassa ottelussa nähtiin helmikuussa 2019 Mikkelissä, kun nykyisinkin porvoolaisia edustava Akseli Laakkonen ja hänen isänsä Sami iskivät maalin Kamppareita vastaan.

– Voi olla, että jossain vaiheessa näemme isä-poika Huotelinit (Kimmo ja Simo) kentällä. Jääpallossa näitä nähdään, ja ne varmasti pitävät tätä meidän lajia yllä.

Ottelun katsojamääräksi ilmoitettiin tämänhetkisten rajoitusten puitteissa harvinainen lukema, 606 katsojaa. Porvoossa ulkoilmatapahtumissa ei ole tällä hetkellä rajoituksia.

– Porvoossa katsojamäärään lasketaan kausikorttilaiset, ja en ole ihan varma, että oliko 600 katsojaa, mutta useampi sata kuitenkin. Yleisömäärä on yleensä 600–1 000 katsojan välissä, mutta korona-aika on siihen vähän vaikuttanut. Meillä on myös hyvät nettilähetykset, ja moni katsoo ottelun kotoa, Hyttinen sanoo.

– Porvoossa jääpallo kiinnostaa, ja onhan se aina kivempi pelata, kun on ihmisiä katsomassa.

“Pelaaminen ei ole tässä iässä niin helppoa”

Pelaajauransa henkisesti kauden 2015–2016 jälkeen lopettanut Hyttinen toimii pääosin porvoolaisten valmentajana, mutta hän pelaa silloin tällöin muutamia pelejä kauden aikana.

– Jonkun pelaajista on pitänyt joskus huilata. Olen myös pitänyt pelituntumaani yllä, jos sattuisi flunssa-aalto tai loukkaantumissuma. Silloin pystyisin hyppäämään isompaankin rooliin tarvittaessa, 3–6 peliä kaudessa pelaava Hyttinen sanoo.

Harjoittelu luistimet jalassa on kuitenkin satunnaista, ja Hyttinen nähdään kentän laidalla enemmänkin valmentajana toppa-asussa. Tuntimäärällisesti Hyttinen harjoittelee kuitenkin edelleen paljon, sillä hän kilpailee maantiepyöräilyn parissa.

– Olen mukana jääpallon lajiharjoituksissa käytännössä kerran viikossa, kun pelaamme pidemmän osuuden. Varsinaisia lajiharjoituksia tulee niin vähän, ettei se pelaaminen tässä iässä ihan niin helppoa ole.

Sunnuntaisen maalin myötä Hyttinen on heiluttanut verkkoa Suomen tai Ruotsin pääsarjassa joka vuosi viimeisen 30 kalenterivuoden aikana. Pelaajana Hyttinen saavutti kaksi SM-kultaa ja yhden MM-pronssin.

Valmentajana Hyttinen on puolestaan johdattanut Akilleksen kahteen peräkkäiseen mestaruuteen (2020 ja 2021). Hyttinen valittiin näinä vuosina myös vuoden valmentajaksi.

Uutinen poimittu YLE:nsivuilta

Leave a Reply