Esko Liukkonen Ruotsiin

Veiterästä – Katrineholmiin

Keskikenttäpelaaja Esko Liukkonen on nyt päättänyt, että on aika antaa uralleen uusi haaste. Haaste, joka on Bandyallsvenskan ja Kronfågel Arenalla Katrineholmissa.


Esko Liukkosen mietteet siirrosta

“Olen sekä iloinen että innoissani saadessani siirtyä Ruotsiin. Minulle tämä on uusi seikkailu muuttaa Katrineholmiin ja teen sen erittäin hyvällä fiiliksellä. En tiennyt Katrineholmista paljoakaan sen enempää kuin siitä, että he pelaavat bandyallsvenskania, ja että heillä oli uusi areena. Lappeenrantaan ei saatu hallia, joten on selvää, että areena on myös iso syy, miksi halusin siirtä Ruotsiin, Liukkonen sanoo.


Jari Hyttinen värväsi

– Odotan innolla yhteistyötä myös Jarin (Hyttinen, päävalmentaja) kanssa. Hän on voittanut useita Suomen mestaruuksia ja odotan innolla työskentelyä hänen kanssaan.


Pelipaikka suunnitelmat

Katrineholmissa alkuperäinen suunnitelma on, että 25-vuotias toimii ensisijaisesti sivutukena. Tällaisissa tapauksissa sivutuki, joka voi olla avainpelaaja hyökkäyspelissä, rakentaa monipuolisuudellaan ja pallovarmuudellaan.


Odotukset Ruotsalaisesta jääpallosta

Millaista on pelata Ruotsissa?, Esko ei tosin ole koskaan ennen kokenut sitä, mutta hän saa varmaan aika hyvän käsityksen siitä nopeasti. Isoveli Tuomas on pelanut kolme Elitserien-kautta, kaksi Siriuksen ja yhden Kalixin kanssa, ja serkku Juho aloittaa nyt yhdennentoista kautensa Elitserienissä. Näistä viisi hän on pelannut Bollnäsin kanssa, mutta vuodesta 2017 lähtien IFK Vänersborgissa.

– En ole Juhon kanssa puhunut tästä paljoakaan, mutta Tuomaksen kanssa olen puhunut paljon siitä, millaista on asua ja pelata Ruotsissa, Liukkonen sanoo.

Katrineholm Bandyn urheilujohtaja Jonas Åkerström näkee Liukkosen allekirjoittamisen tärkeänä palapelinä joukkueen rakentamisessa, sillä se on osittain hieman kokeneempi ja kokeneempi pelaaja kuin aiemmin, mutta myös sen yksinkertaisen tosiasian ansiosta, että hän on laitahyökkääjä.

Sopimus Esko Liukkosen kanssa on muotoa 1+1.

Leave a Reply