Eiliset sunnuntain tulokset

Botnia – JPS 4 – 6

Kotijoukkueen kommentit: Botnia avasi ottelun JPS:ää vastaan vahvasti siirtyen jo ottelun toisella minuutilla johtoon. Heikki Pesonen toimitti vapaalyönnin JPS:n maalille, jossa Kaapo Schreck oli kaikkein valppain. Muutoin ottelun alku oli hivenen löysää tekemistä molemmilta joukkueilta ja pallo poltteli mailan lavoissa. Botnia oli muutoinkin erikoistilanteissa vahvempi ja siinä missä JPS tuhlaili omia kulmalyöntejään avausjaksolla, löi Heikki Pesonen Botnian kahden maalin johtoon reilun vartin pelin jälkeen. JPS otti tässä vaiheessa ottelun hallintaansa ja seuraava vartti oli aika lailla yhtä päätä Botnian ottaessa vastaan JPS:n hyökkäyksiä. Yhden maalin JPS:n onnistui tehdä hallintajaksollaan. Botnia alkoi saamaan otetta pelistä jakson loppupuolella ja pystyi vahvalla luistelulla haastamaan JPS:n puolustajia. Tauolle mentiin lopulta Botnian 2-1 johdossa.

Botnia oli myös toisen jakson alussa hereillä ja nimenomaan erikoistilanteissa. Heti jakson ensimmäisellä minuutilla nimittäin Onni Autinen pääsi vapaalyönnin jälkeen iskemään maalin edustalta Botnian kahden maalin johtoon. Jakson edetessä Botnian huolimattomuus pallollisena nousi avainrooliin yhdessä muutaman tilanteiden löysän puolustamisen ohella, JPS:n noustua pikkuhiljaa tasoihin ja ohi. Hyvin Botnia sai vielä jakson loppupuolella kiriä aikaiseksi ja tilanteita JPS:n maalille. Yhden kulmamaalin Botnia sai aikaiseksi Heikki Pesosen lyönnin ollessa kunnossa. Pisteet lähtivät silti lukemin 4-6 Jyväskylään.

Vaikka parannettavaa vielä riittää, niin nyt oli kaikesta huolimatta parempaa pelaamista Botnialta. Kotona Botnia onkin pystynyt hyvin haastamaan isompia, mutta nämä otteet pitäisi saada vielä siirrettyä vieraskentille.

JPS Uutisoi

JPS kohtasi Helsingin Botnian Oulunkylän tekojäällä sunnuntaina keskipäivällä. Ottelu pelattiin vaihtelevissa sääolosuhteissa. Ensimmäinen puoliaika pelattiin lumisateen ja sen seurauksena röpelöityneen jään takia niin kutsuttua flipperipalloa. Botnia oli ensimmäisellä puoliskolla tehokkaampi johtaen puoliajalla 2-1, mutta kentän parannuttua toiselle puoliajalle otti JPS pelistä hallinnan.

JPS-pelaajista Jaakko Kyllönen esitti vahvoja otteita puolustuspäässä katkoen lukuisia kotijoukkueen hyökkäyksiä. Alakerran herrana viime pelit häärinyt Atte Niiranen oli myös pelipäällä tehden uransa ensimmäisen bandyliigamaalin. Niirasen kulmasta maalin kattoon lakaisema laukaus kavensi tilanteeksi 3-2. Ottelun edetessä oli vain ajan kysymys, milloin JPS tasoittaisi pelin. Lopulta Botnian pelaajan ollessa jäähyllä toi Kalle Pesonen pelin tasoihin.

Tästä alkoi JPS:n tehokymppi, jonka aikana jyväskyläläiset tekivät kolme maalia lisää. Maalintekijöinä kunnostautuivat Eronen, Ässämäki ja uudestaan Pesonen. Tästä tivolin pyörityksestä helsinkiläiset eivät enää nousseet, ja JPS voitti pelin 4-6. Mainittavaa ottelussa oli myös teholetkussa olevan Joonas Hiltusen maaliputken jatkuminen.

Pelit jatkuvat Jyväskylässä lauantaina, kun montussa vastaan luistelee Oulun luistinseura. OLS hakee revanssia Jipsistä, sillä joukkueiden edellinen keskinäinen ottelu päättyi pari viikkoa takaperin JPS:n 1-6-voittoon.

Akilles – Kampparit 4 – 3

Akilles ei vielä ole hienoa voittoaan kommentoinut…

Kampparileiri uutisoi asin tuttuun tapaan heti ottelun jälkeen

Tiivis otteluputki näkyi Kampparien edustusjoukkueen otteissa Bandyliigan jatkuessa sunnuntaina vierasottelulla Porvoossa. Muutenkin vaikeaksi ennakoitu Porvoon ottelu kääntyi kotijoukkue Akilleksen voittoon niukasti maalein 4-3 (2-1).

Kamppareilla on ollut poikkeuksellinen otteluohjelma, sillä sunnuntainen Akilles-ottelua oli määrä pelata kauden alussa. Siirto sunnuntaille ei ollut Kamppareille eduksi, sillä mustilla oli matkaottelu myös lauantaina.

Päävalmentaja Olli Manninen sanoo, että ”olimme vähän väsyneitä”. -Takana oli lauantain vierasottelu ja sen matkat, ja nyt sama uudelleen. Fyysisen väsymisen lisäksi tilanne taisi vaikuttaa myös korvien välissä, pohti Manninen. -Tämä selittää varsinkin ensi jakson peliä. Akilleksella oli isku päällä ja tulosta pitää kunnioittaa, vaikka karvashan se oli, kommentoi Manninen sunnuntaina Porvoon ottelun jälkeen.

Akilles onnistui ensi jakson alkupuolella pääsemään kahden maalin etumatkaan.

Kampparien Santeri Laitinen kavensi, syöttäjänä Tuomas Liukkonen, mutta samanlainen Akilleksen tehohetki osui myös toiselle jaksolle. Kaksi maalia muutaman minuutin sisään nosti porvoolaiset 4-1-johtoasemaan. -Annoimme liikaa eteen. Jäimme vähän telineisiin. Vastustajan maalit olivat meiltä nukahduksia, sanoo Maninen. Mutta ei niin pahaa ettei jotain hyvääkin. Kamppari-ryhmä heräsi pelaamaan toisella jaksolla ja nousi kovalla tempolla maalin päähän. -Ottelun loppu oli vahvaa tekemistä. Pyöritimme peliä hyvin. Olen iloinen siitä, että pojat ottivat loppukirin, sanoo Manninen.

Tilanteessa 4-1 Rasmus Kettunen kavensi ensin 68. minuutilla kulmurista, ja viisi minuuttia myöhemmin Kimmo Huotelin teki Kampparien kolmannen, senkin kulmurista. Kulmurit tarjoili Aki Manninen. Kamppareilla oli vielä viimeisen viiden minuutin aikana kolmekin kulmalyöntiä, mutta niistä ei saatu osumia. -Tilanteita oli hyvin, mutta ei saatu maaleja. Se jäi vähän kaivelemaan, kuittaa Manninen. Kamppareille tappio oli kauden ensimmäinen.

Mustat piti sunnuntaina paikkansa Bandyliigan kärjessä, tosin yhden ottelun enemmän pelanneena kuin sarjakakkonen Akilles.