Viikonlopun tulokset

Ottelut ovat olleet mielenkiintoisia

Ennakkoon 2 vahvinta finaaliehdokasta Narukerä & Veiterä eivät viel ole osoittaneet tätä etukäteen asetettua yleisön arviota todeksi. Kampparit sensijaan on noussut ainakin BandyliigaToimituksen näkemyksellä taistelemaan tuosta kärkipaikasta tosissaan. WP35 on ollut rosterinsa esittelyn jälkeen listallamme korkealla, ja mustanahevosena he tosissaan taistelevat mitalleista.

Akilles on kapealla rosterilla, josta osoituksena peruutettu ottelu kun joukkuetta ei saatu kasaan. Katsellaan näitä joukkueiden eroja ja onnistumisia lisää kun muutama viikko en menty pidemmälle, kun esim. HIFK ei vielä ole edes päässyt kotikentälleen.

Katseet, ja mietteet siis viikonlopun peleihin….

Narukerä – WP 35

WP 35 täräytti pommin Porissa, kun se venyi 3-3 (2-1) tasuriin. Sinänsä tasuri ei ole Bandyliiga-Toimitukselle pommi, koska olemme uskoneet tänän kauden WP:n yltävän korkealle. Ehkä se pommi oli ettei Narukerä keksinyt lääkettä voittoon, koska he ovat kuitenkin kaikille suurin mestarisuosikki!

WP 35 johti ottelua kolmeen otteeseen, mutta kotijoukkue Narukerä tuli tasoihin joka kerta. Kotijoukkue hallitsi ottelua koko 90 minuutin ajan, mutta WP 35 puolusti, että sitä oli vaikea murtaa kotijoukkueen.

WP 35:n valmentaja Juha Järveläinen antoi kotisivuilla seuraavan kommentin ottelun jälkeen: Joukkueella oli tänäänkin uhrimieltä ja se antoi tänään palkinnoksi pisteen. Tämä ilme, kun säilytetään niin meillä on joka kerta mahdollisuus voittaa tässä sarjassa. Hyökkäysarsenaali meillä kyllä riittää vastaiskuihin ja tänään oli paikat lopussa jopa voittaakin.

Vierasjoukkueen sankareihin ja parhaana palkittu Ari-Pekka Aho torjui Tomi Mustosen rangaistuslyönnin 2-3 tilanteessa. WP 35:n tehoista vastasivat Juho Holopainen 1+1, Lasse Karppinen 1+1, Arvi Lindlöf 1+0 ja Jere Kupiainen 0+1.

WP 35 jatkaa kauttaan ensi viikonloppuna lauantaina se kohta Porvoossa Akilleksen ja sunnuntaina Helsingissä HIFK:n.

OLS – JPS

OLS ottelu alkoi upeasti, kun Aatu Tiusanen pujotteli koko JPS:n kokoonpanon upealla yksilösurituksella loppuun asti – vei kotijoukkueen 1-0 johtoon.

OLS:nrosterin vähyys konkretisoitui toisella jaksolla, kun vain kahden vaihtopelaajan voimin otteluun lähteneellä OLS:lla ei enää riittänyt jalkoja luisteluun.

JPS lähti otteluun tappio niskassaan, kun kauden avausottelu reilua viikkoa aiemmin Mikkelin Hänskissä päättyi 4-2-häviön. Toisen puoliajan paineella, ja OLS:n väsytessä loppulukemat olivat 1-6 vierailijoille.

JPS uutisoi ottelua seuraavaasti:

JPS avasi maalihanat ottelun 21. minuutilla. Jyväskyläläisten Jasu Koljonen pelasi pallon oikean kulmalipun tuntumasta kapteeni Lasse Tammilehdolle, joka harhautteli tyylilleen ominaisesti oululaisten alakerran ja laukoi nopean rannelaukauksen OLS:n maaliin. Ennen puoliaikaa Jipsi siirtyi vielä johtoon, kun sivutuki Atte Niirasen oivaltava pitkä syöttö laidan kautta tavoitti Joonatan Alhon, joka käytettyään pallon Joonas Hiltusella sijoitti pelivälineen taidokkaasti maaliin. Puoliajalle siirryttiin vieraiden johdossa 1-2.

Puoliajan jälkeen kovasti taistelleen Luistinseuran vauhti alkoi hieman hyytyä pelin edetessä. JPS hallitsi palloa, ja jatkuva puolustaminen alkoi selvästi väsyttää oululaisia. JPS lisäsi maalisarakkeensa lukemaa kolmeen 52. minuutilla, kun ensimmäisellä puoliajalla kauden maalitilastonsa avannut Alho sai tilaa OLS:n rangaistusalueen vasemmalla puolella ja sijoitti pallon komeasti oikeaan yläkulmaan. Alhon maalia seurasi Jasu Koljosen maali, jonka syötti Nikke Tuhkanen pakotettuaan ensin karvauksellaan OLS:n alakerran pallonmenetykseen. Koljonen teki illan toisensa noin kymmenen minuuttia myöhemmin, kun oikealta lyövä JPS-hyökkääjä tulitti pallon kulmalyönnistä verkon perukoille.

JPS kaunisteli lukemia vielä 85. minuutilla, kun illan tehopelaaja Joonatan Alho sai hyvän syötön Jarno Eroselta ja viimeisteli vuorenvarman maalin ohi OLS-vahti Jere Penttilän. Erotuomarin viheltäessä pelin päättyneeksi komeilivat taululla jyväskyläläisten 1-6-voittolukemat.

HIFK – Kampparit

Kampparit aloitti vieraspeliviikonlopun Helsingissä IFK:n vieraana. Peli oli alusta lähtien vahvasti Mustan hallinnassa, eikä helsinkiläiset päässeet juurikaan tekopaikoille. Ensimmäisellä jaksolla Kampparit osui kolmesti, Topi Saukkosen, Janne Hauskan ja Karo Liimataisen osumilla.

Toinen jakso, Kampparit onnistui kaikessa

Toisella jaksolla Kampparit takoi maaleja tasaiseen tahtiin, eikä IFK päässyt Aku Ojasen ainokaista lukuun ottamatta juurikaan maalipaikoille. Rasmus Kettunen, Santeri Laitinen ja Tomi Hauska tekivät maalin mieheen. Lopputulos ogelissa 1-8 Kamppareille.

HIFK:n leirissä toivotaan, että tämä viikko olisi viimeinen, ennen kuin päästään omalle kentälle Kallioon, jossa taisteluhenki tulee varmasti olemaan erilainen kuin oli tänään.

Narukerä – Kampparit

Valitettavasti BandyliigaToimitus ei tästä ottelusta voi mitään kommentoida, kun emme saaneet raporttia Porista.

Botnia – Veiterä

Mitä tapahtui Oulunkylässä? Seurasimme ottelua tai ensimmäistä puoliaikaa paikan päällä. Ottelu oli täysin vierailijoiden halussa, ja Botnian maalissa ensimmäisen Bandyliigaottelun pitkään aikaan pelannut Jesse Järvinen torjui hienosti, pitäen Botnian mukana ottelussa (Järvinen on Botniassa lainalla HIFK:n rosterista).

Kuitenkin Botnia taisteli avausjakson viimeiset muutamat minuutit ja tauolle mentiin 2-3 lukemissa. Jännää oli että Veiterä hallitsi lähes 45 minuuttia, silti tuo pariminuuttinen Botnian jakso, ja tilanne tasainen taululla.

Bandyliiga,Toimitus joutui poistumaan toisiin tehtäviin tauolla

Botnia kommentoi ottelun toista jaksoa seuraavasti: Toinen jakso oli sitten selkeämmin Botnia merkkinen. Palkinto tuli, kun toista jaksoa oli pelattu reilu vartti. Jyrki Tauschi toimitti palloa maalille ja maalin edessä omassa toimistossaan Tero Määttälä oli elementissään. Sääli vain, että lähes välittömästi tasoihin päästettyään, lahjoitti Botnia Veiterälle kaksi maalia. Ensin epäonnisena pompulla omaan maaliin ja pari minuuttia myöhemmin oman alueen harhasyötöllä, josta Valtanen pääsi karkuun ja sijoittamaan pallon ohi Botnian maalivahdin. Botnia painoi vimmatusti päälle loppupelin ajan ja pääsi maalin päähän Määttälän tekemällä maalilla. Sanomattakin selvää, että maali syntyi maalin edestä reboundista. Tasoitusmaalikin oli lähellä, mutta Veiterä kesti ja Botnian hyvä taistelu jäi ilman palkintoa. Veiterälle pisteet lukemin 4-5.

Veiterä kommentoi ottelua seuraavasti

Veiterä aloitti maalinteon rankkarista pelin 13. minuutilla kun Niklas Valtanen osui jälleen pilkulta maaliin. Joukkueen kippari Ere Verhelä ja Joonas Peuhkuri veivät Veiterän jo 3–0-johtoon, mutta juuri ennen taukoa Botnia osui kahdesti ja jännittävistä asemista lähdettiin toiselle puolikkaalle.

Maaleja tehtiin toisella jaksolla tasatahtiin ja Veiterä oli 3–4-johdossa kun pallo kimposi Botnian puolustuksen kautta omaan maaliin. Tämän jälkeen Veiterän voittomaaliksi jäi Niklas Valtasen tekemä 3–5-osuma pelin 70. minuutilla. Botnia kavensi vielä loppunumeroihin Tero Määttälän toisella osumalla, mutta sitä lähemmäs kotijoukkue ei päässyt. Aivan pelin lopulla vauhti kiihtyi, mutta alkukaudelle ominaiseen tapaan pallot pomppivat mailasta ja syötöt ei aivan napsuneet kohdalleen.

Kauden tässä vaiheessa pisteiden merkitys on suuri, ja nämä olivat Veiterälle tärkeät vieraspisteet.