Viikonlopun tulokset

OLS – Akilles

Kolmen minuutin kohdalla pallo tuli onnekkaasti Matias Valtaselle, joka löi pallon miehistä jo tyhjentyneen vierasmaalin oikeaan nurkkaan. Ottelu oli sekavaa eikä oikeastaan ensimmäisellä jaksolla seuraaviin minuutteihin ihmeempää tapahtunutkaan.

39. minuutin kohdalla Ilari Moisala aloitti hyvän hyökkäyksen, jota Antti Pesosen jatkoi laukauksellaan – tämän jälkitilanteesta Tatu Ruotsalainen iski pallon verkkoon siirtäen kotijoukkueen 2-0 johtoon. Lukemat olivat myös taukotuloksena.

Toisella jaksolla Akilles sai enemmän kulmalyöntejä tilastoihin, vaikka niistä ei maaleja syntynytkään. Akilles kuitenkin jaksoi jauhaa peliään, ja 60. minuutilla Akseli Laakkonen pääsi pitkästä syötöstä yksin lävitse ja maaliverkko heilui 2-1. Akilles jatkoi hyökkäyksiä, ja seuraavaksi sitten seurasi kaksi pilkkua peräjälkeen – nämä sisään löi Joakim Nordström Akilles johtikin 3-2.

Lopussa OLS yritti tasoitusta ja sai jonkinlaista painetta luotuakin, mutta Akilleksen puolustuksella ei kuitenkaan ollut suurempaa hätää. Parempi voitti, mutta OLS jäänyt paljoa jälkeen.

Akilleksen parhaat tänään Raoul Karlqvist ja Niels Främling. Kotijoukkueen parhaimpiin kuului ehdottomasti Ilari Moisala joka rakensi OLS:n peliä mainiosti.

OLS – HIFK

Maalipaikkoja avausjaksolla oli enemmän vierasjoukkueella, ja HIFK:n Aku Ojanen vei heti ottelun alussa Ilia Sokolovin antamalla kulmalyönnillä joukkueensa 1-0 johtoon – Osuma viuhahti OLS:n maalin kattoon. OLS ei oikeen mitenkään tahtonut päästä HIFK:n maalille ja yritys toisensa jälkeen päättyi pallon menetykseen. Taukojohto HIFK:lle 1-0.

OLS tuli toiselle jaksolle selvästi sisuuntuneena, ja he alkoivat hallita peliä. HIFK:lle pelinavaus tuotti nyt avausjaksoa enemmän vaikeuksia, kun taas vastaavasti OLS alkoi ensimmäistä kertaa ottelussa päästä syvälle HIFK:n kenttäpuoliskolle.

Viimeinen 10 minuuttia oli mielenkiintoista jääpallo, ratkaisua huudettiin välillä Oululaiskatsomossa, ja välillä HIFK:n vieraskannattajien katsomonosassa.

Ensin HIFK:n maalivahti Pete Pättiniemi kaatoi varmaan maalipaikkaan pääseen Matias Valtasen. Seurauksena oli rangaistuslyönti, jossa Pättiniemi torjui Antti Pesosen vedon. HIFK lähti tämän jälkeen nopeaan hyökkäykseen, ja Aku Ojanen löi pallon OLS:n maalin alanurkkaan. HIFK johti 2-1.

Matti Immonen tavoitti 89. minuutilla Antti Pesosen pitkän syötön aivan päätyrajalta ja hieman onnekkaastikin pallon pomppi maalin edessä Akseli Niskalalle, joka laittoi pallon verkkoon.

OLS:lle tarjoiltiin jo voittoa, kun pallo vietiin 90. minuutin kohdalla uudelleen pilkulle. Ilari Moisala iski tänään vetonsa maalin yli.

OLS:n parhaat olivat tänään Ilari Moisala ja maalivahti Jere Penttilä. Vastaavasti HIFK:n Ilja Sokolov, Richard Laibert, sekä huipputorjuntoja esittänyt maalivahti Pete Pättiniemen.