Sunnuntain tulokset

Veiterä – Botnia 11 – 2

Veiterä aloitti pelin terävästi: Samppa Äikkään ja Christian Laibertin kulmamaaleilla peli oli jo 2–0 kun neljä minuuttia oli kellossa. Sitten puntit hieman tasoittuivat ja Botniakin pääsi tuomaan pallon ajoittain Saku Herrasen vartioiman maalin tuntumaan. 22. minuutin kohdalla Eetu Pulkkinen täräytti Juri Schreckin antamasta kulmasta 2–1. Ensimmäisen jakson viime hetkillä Niklas Valtanen otti Herrasen pitkän heiton haltuun ja viiletti maalintekoon: 3–1 tilanteessa mentiin viettämään taukoa.

Toisella puolikkaalla Veiterä lisäsi kaasua ja jätti Botnian ihmettelemään Kisapuiston puolityhjää katsomoa ja alkaneen lumisateen tuomaa tunnelmaa. Maalikarkelot alkoivat 49. minuutilla, kun Valtanen kuljetti näyttävästi ohi Botnia-puolustuksen ja juuri sopivasti luistelun ajoittanut Äikäs osui suoraan ilmasta pallon ja 4–1 oli valmis. Sitten pelattiin reilu kymppi, niin Joonas Peuhkuri pääsi Tuomas Antikaisen esityöstä iskemään 5–1.

Kolme minuuttia edellisestä, niin Veiterän Eemeli Metelinen oli tarkkana repound-pallossa ja pääsi tekemään uransa ensimmäisen Bandyliigamaalin – 6–1. Esityön maaliin teki jälleen Antikainen, jonka viekkaus alkaa hiljalleen löytyä. Pallo ”Metskulle” talteen ja onnittelut perään!

Taas meni kolme minsaa, niin pallo vietiin kulmalle ja Matias Lehtonen tarjoili joukkueen kippari Ere Verhelälle namupaikan ja siitä pallo maaliin: 7–1. Botnia pääsi pienen Veiterän puolustuspään sekoilun ansiosta kaventamaan tilanteesta, jossa Heikki Pesonen vapautti Veiterässäkin takavuosina esiintyneen Tero Määttälän maalintekoon. Herranen ei saanut peitettyä maalia lähitilanteessa aivan riittävästi.

Tämän jälkeen Botnia valmentajavelho Ersa Määttä otti aikalisän, joka kyllä koitui Veiterän eduksi: hyvä pelihuumori säilyi ja Valtasen kolmella ja Peuhkurin yhdellä maalilla Veiterä naputteli loppunumerto: 11–2.

Näin ottelusta kirjoitti VeiteräMedia.

Botnia ei vielä maanantaina ennen tätä uutistamme ollut kommentoinut eilistä ottelua mitenkään.

Akilles – OLS 6 – 2

Akilles ei vielä maanantaina ennen tätä uutistamme ollut kommentoinut eilistä ottelua mitenkään.

OLS ei vielä maanantaina ennen tätä uutistamme ollut kommentoinut eilistä ottelua mitenkään.

WP 35 – Narukerä 2 – 8

WP 35 kommentoi facebookissa seuraavaa: Flegmaattinen Wp 35 selkeää tappioon.

Selvä 8-2 voitto tänään Varkaudesta. Narukerä on saanut ketsuppipullon kunnolla auki, mutta myös päästettyjen maalien keskiarvo (2,14) on huimaava. Etenkin kun otetaan huomioon, että Kerä on pelannut kaikkia kärkijoukkueita vastaan.

”Hyökkäämällä voitetaan pelejä, puolustamalla mestaruuksia” 😉

Tänään kuusi maalia tehneen Joona Rajalan kommentit pelistä:

Eilen pelimme ei ehkä ollut kaikista parasta kun emme toteuttaneet omaa pelisysteemiämme. Silti peli oli osittain meidän hallinnassa. Eilen palaveerattiin ja puhuttiin et aletaan pelaamaan omaa peliämme ja tänään olikin paljon hyviä kuvioita. Pelasimme rauhassa ja päästiin luomaan paljon tilanteita. Aika suvereeni esitys ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Päävalmentaja Tuomas Erkkilän kommentit viikonlopusta:

Viikonloppu meni kokonaisuutena hyvin. Eilen ei pelattu tarpeeksi kärsivällisesti ns.meidän omaa peliä. Tänään kärsivällisyys sekä rauha taas löytyi ja sen johdosta alkoi syntymään laadukkaita maalipaikkoja. Puolustaminen meillä on ollut kokoajan hyvää kun kymmenen miestä tekee kollektiivisesti töitä. Vielä on varaa tietenkin parantaa, mutta kun puolustamme hyvin se antaa aina mahdollisuuden voittaa.

HIFK – JPS 0 – 3

HIFK:n ainoat kommentit ottelusta: JPS vie pisteet Brakulta tuloksella 0-3.

JPS pääsi korkkaamaan jäädytysongelmista kärsineen Helsingin Brahenkentän jääpallokauden miesten Bandyliigan osalta, kun joukkue matkusti Kallioon Helsingin IFK:n vieraaksi sunnuntaina. Huonoissa sääolosuhteissa väännetty matsi kääntyi lopulta kovan taistelun jälkeen jyväskyläläisille: JPS juhli 90 peliminuutin jälkeen kahta sarjapistettä loppulukemin 0-3.

Joukkueiden vielä lämmitellessä ennen ottelua oli sää jääpallon pelaamiselle otollinen. Lämpömittari oli toki pari astetta plussan puolella, mutta Brakun jää oli tästä huolimatta hyvässä kunnossa ja pilviverhon takaa paistanut päivänvalo helli otteluun valmistautuneita pelaajia. Hieman ennen aloitusvihellystä alkoi kuitenkin vesisade, joka muutti pelin kuvan täydellisesti: matsin alussa pystyttiin palloa pelaamaan vielä jäätä pitkin syöttämällä, mutta ensimmäisen puoliajan edetessä alkoivat molemmat joukkueet viljelemään enimmäkseen pitkää palloa. Kovaksi pitkien lyöntien haltuunottokamppailuksi yltynyt peli tarjosi ensimmäisellä puoliajalla vain yhden maalin, joka sekin syntyi aivan jakson alussa. JPS:n Joonatan Alho syötti ottelun 10. minuutilla pallon Tuukka Ässämäelle, joka harhautteli muutaman IFK-puolustajan ja laittoi pallon verkkoon ohi hyvin pelanneen kotijoukkueen maalivahdin Eelis Laitisen.

Toisella puoliajalla sade yltyi entisestään, eikä jääkylmästä vedestä lainehtivalle kentälle kaatuminen tuntunut varmasti kovinkaan mukavalta säätä urhoollisesti uhmanneiden pelaajien näkökulmasta. Kylmän sateen vastapainoksi kentällä nähtiin kuumaa kamppailua, kun joukkueet jatkoivat pitkien pallojen lyömistä ja taistelua ilmojen herruudesta. JPS lisäsi johtonsa kahteen maaliin ottelun 61. minuutilla, kun Nikke Tuhkanen löi pallon kaukaa lankusta kotijoukkueen maalille. HIFK-veräjän edessä odotti jyväskyläläisryhmän Jasu Koljonen, joka ohjasi Tuhkasen jäätä myöten lyömän pallon taidokkaasti ylöspäin verkon perukoille. Jipsi sinetöi loppulukemiksi 0-3 vielä ottelun 80. minuutilla, kun Joonatan Alho ohjasi tällä kertaa ilmassa tulleen Tuhkasen pitkän syötön maaliin.

Helsingin vesikelissä ei maaleilla juhlittu, mikä oli pitkälti molempien joukkueiden hyvin pelanneiden alakertojen ansiota. JPS piti ottelussa jo toisen nollansa putkeen, kun kotijoukkue ei onnistunut tekemään terävästi maalin suulla palloja kopanneen Samuel Gerovoin taakse maalin maalia. Koko JPS-alakerta Nikke Tuhkasen johdolla pelasi hyvin yhteen ja sai hyvän kommunikoinnin sekä kovan puolustuspelaamisen ansiosta estettyä IFK:n maalintekoyritykset. Mainitsemisen arvoista oli erityisesti nuoren JPS-lupaus Sebastian Sauvalan vuorenvarma luutiminen pakin tontilla.