Pekka Anttinen 80v

Botnian kunniapuheenjohtaja täyttää tänään 80 vuotta.

Botnia-69:n seura- ja valmennusjohto, nykyiset ja entiset pelaajat, juniorit, seniorit, naiset sekä seuran kannattajat onnittelevat lämpimästi liikuntaneuvos Pekka Anttista hänen 80-vuotispäivänään.

Pekka kuuluu niihin opiskelijapoikiin, jotka saivat vuonna 1969 hullun idean. He päättivät perustaa jääpallon erikoisseuran Helsinkiin – suuren HIFK:n reviirille. Oulussa syntynyt Pekka valittiin seuran puheenjohtajaksi 1971. Hän toimi tehtävässä 45 vuotta ja on nyt seuran kunniapuheenjohtaja.

Alku oli vaatimaton, mutta jo kaksikymmentä vuotta myöhemmin Botnia oli jääpallon Suomen mestari. Mestaruuksia ja mitaleita on seuralle kertynyt eri sarjoissa niin, että Botnia johtaa kaikkien sarjojen maratontaulukkoa. Miesten mestaruus tuli viimeksi 2016 kuin kruununa Anttisen viimeiselle puheenjohtajavuodelle.

Ulkopolisilla ei voi olla edes kalpeaa aavistusta siitä, mitä kaikkea ja kuinka paljon Pekka on tehnyt  Botnian ja jääpallon hyväksi yli 50 vuoden aikana puolisonsa Airin ja lastensa tukemana. Botnia on ollut monta kertaa rotkon reunalla. Olisiko jopa niin, ettei Botniaa olisi ilman hänen omistautumistaan seuralle?

Pekan oma pelaajaura maalivahtina jäi lyhyeksi, eikä häntä ole motivoinut glooria, isot otsikot eikä raha. Niistä on seurajohtajan turha unelmoida pienessä lajissa. Huippupelaajat ja maalintekijät  nousevat näkyviin.

Pekkaa on ajanut eteenpäin syvällinen rakkaus jääpalloa ja omaa seuraa kohtaan. Hänelle on vaikea löytää tässä mielessä vertaista Suomen jääpallon yli sadan vuoden ajalta. 


BandyliigaToimitus Onnitelee päivänsankaria!

Leave a Reply