Liittokokous

Suomen Jääpalloliiton syyskokousviikonloppu päättyy hetken kuluttua

Juuri tällä hetkellä menossa on virallinen syyskokous, joka on siis juuri loppumassa. Mitä erityistä jäi viikonlopusta mieleen? Ainakin se, että Jääpalloliiton toimistossa on tehty hyvää työtä, ja suunnitelmat kohti tulevaa on selkeät. Näihin suuntaviivoihin voimme palata myöhemmin kun Jääpalloliitto on ne ensin itse julkaissut. Kuitenkin nyt jo voi kiittää kaikkia osallisia – Kiitos!

Isoimmat muutokset tapahtuvat tuomarityön parissa. Tuomareita tullaan jatkossa kouluttamaan, tukemaan, ja tarkkailemaan laadukkaammin kuin vuosiin. Tuomareita on edelleen niukasti, mutta heidän kokonaisvaltaiseen toimintaan panostetaan.

BandyliigaToimitus on erittäin tyytyväinen käytyihin puheenvuoroihin, ja suunnitelmiin miten jääpallon erotuomaritoimintaa kehitetään. Jokainen vanha tai uusi tuomari tulee varmasti hyötymään tästä sovitusta panostuksesta. Palaamme tähänkin tarkemmin varmasti myöhemmin kauden kuluessa. Tässä kohtaa on myös hyvä mainita siitä. että jos siellä lukijakunnassa tai lähipiirissänne on henkilöitä (miehet ja naiset) jotka olisivat kiinnostuneet jääpallotuomariksi ryhtymisestä, ottakaa yhteyttä vaikka BandyliigaToimitukseen – me etsimme sitten oikeat yhteyshenkilöt joiden kanssa asiaa voi viedä eteenpäin!

Kuitenkin koko viikonlopun jääpalloväki on yhdessä liiton, seurojen, tuomareiden, piirien, ja muiden toimijoiden kanssa oikeasti yhdessä miettinyt miten halutaan lajia viedä eteenpäin, ja mitkä ovat ensimmäiset toimenpiteet, ja painotusalueet tästä eteenpäin.

Tärkeä rooli on seuroilla! Miten seurat kehittävät omaa toimintaa, ja liitto antaa tälle sitten kaiken tarvittavan tuen. Tässä kohtaa myös tuomarit ovat tärkeässä roolissa, he ovat kuitenkin henkilöitä jotka mahdollistavat kaikki pelit. Oli hieno seurata kuinka intohimoisesti jääpalloon myös tuomarit suhtautuvat. Itse olen kokouksissa käynyt jo lähes 13 vuotta, ja nyt on itselläni oikeasti tunne että lajissamme otetaan oikeita, yhteisiä, ja hyviä askelia kohti tulevaa…

Olosuhteet nousi myös viikonloppuna esille, ja esim. Helsingin huolestuttava jäätilanne puhutti kokousväkeä. Käynnistyykö esim. HIFK:n kausi Kalliossa vai jälleen kerran evakossa Oulunkylässä?

Hallia kaivataan kipeästi, toivokaamme siis, että Helsingin kaupunki pikaisesti hyväksyisi suunnitelmat Malmin Luisteluareenan rakentamiseksi. Jos päätökset toteutuisivat olisi Helsingissä mahdollisuus ympäri vuotiseen jääpalloon jo ehkä 10/2023.

Lappeenrannasta saatamme kuulla uutisia tekojään kattamisesta jo piakkoin, ja jos tämä toteutuu – tarkoittanee se sitä että siellä sisälle pääsisi jo 10/2022. Näiden lisäksi myös Porvoossa, ja Porissa on keskustelut kaupunkien kanssa pitkällä, jotta jossakin kohtaa myös näille paikkakunnille hallit nousisivat.

Tämä tietysti olisi suurin kehitysaskel jääpallossa vuosikymmeniin, ja mahdollistaisi täysin eri tasoisen toiminnan, ja sen tarjoamisen joka osa-alueella. Lopulta tämä tulee näkymään 100% varmuudella myös harrastajamäärissä, ja lopulta myös esim. Suomen maajoukkueiden esityksissä…

Palaamme kokousviikonlopun agendaan myöhemmin, mutta tässä kuitenkin vähän valaisua, mitä jääpalloväki viikonloppuna on “työstänyt”…

Pasi Virtanen / Päätoimittaja

Leave a Reply