Koominen uutinen Helsingistä

Luistelijoita Brahenkentällä.

Brahenkenttä avataan talvilomaviikolla luonnonjäänä

Kunnostettavana oleva Kallion urheilukenttä, eli Brahenkenttä, avataan maanantaina 21.2.2022 yleisöluistelulle säävarauksella ja niin sanottuna luonnonjäänä, eli kentän jäädytyskoneisto ei ole käytössä. Brakun yleisöluisteluajat ovat joka päivä kello 10.00-18.00, ja kentällä luistellaan niin kauan kuin sääolosuhteet sallivat ja jäällä luistelu on turvallista. Kentän tilannetietoja voi seurata osoitteesta ulkoliikunta.fi.

Brahenkentällä on meneillään kunnostus, jossa on päivitetty tekojääkentän maan alla olevia jäädytysputkia ja niitä pyörittävän konehuoneen käyttöjärjestelmää. Brahenkentän kunnostus tehdään, koska Brahenkentällä on ollut aiempina vuosina haasteita kentän jäädyttämisen kanssa. Mittavat kunnostustyöt alkoivat lokakuussa 2021, ja niiden ennakoitiin valmistuvan joulukuun puolenvälin tienoilla. Brahenkentän kunnostaminen on valitettavasti viivästynyt, koska alkuperäisiin suunnitelmiin kuulumattomat jäädytysputkisto konehuoneeseen ja siellä olevat pumput oli uusittava. Nämä lisätyöt ja niihin liittyvät materiaalien toimitusvaikeudet ovat viivästyttäneet Brakun avaamista.

Perinteisesti jääpallojoukkueet ovat Brahenkentällä harjoitelleet ja pelanneet sarjapelejään, mutta tänä talvena kenttä ei vielä sovellu jääpallon ottelu- tai harjoituskäyttöön. Kenttäalueella viimeistellään vielä valaistusta, kaapelivetoja ja maanmuokkaustöitä, kuten asfaltointeja ja muita pintojen tasoituksia. Täksi talvikaudeksi jääpalloseuroille on järjestetty korvaavia peli- ja harjoitteluvuoroja Käpylästä, Jätkäsaaresta ja Oulunkylästä.

Eipähän Helsingissä enää ainakaan Bandyliigajoukkueet kärsi jääpulasta 🙂

Leave a Reply