In Memoriam

Ruotsista surullisia uutisia

Valitettavasti Ruotsissa on saatu surullisia uutisia viimeisten viikkojen aikana. Viimeisin suru-uutinen saatiin eilen illalla kun 3 nuorta kuoli auto-onnettomuudessa.

Aikaisemmin tässä kuussa Ruotsalainen jääpallovalmentaja Thomas Engström kuoli sairauskohtaukseen joukkueensa Tillberga Bandyn harjoitusottelun tauolla.


Axel Wallin (18v) ja kaksi hänen ystäväänsä kuolivat kolarissa torstai-iltana matkalla jalkapallo-otteluun

Kuolleet nuoret olivat pelanneet jääpalloa Vetlanda BK:n joukkueessa.

Matka päättyi kuitenkin traagisesti rajuun onnettomuuteen noin sata kilometriä ennen Kalmaria.

Kolariin joutuneesta ja samassa autossa matkustaneesta neljästä nuoresta vain yksi selvisi hengissä.

Wallin pelasi jääpalloa Vetlanda BK:n joukkueessa ja oli harjoitellut kesällä Ruotsin Elitserienissä pelaavan miesten joukkueen kanssa (joukkueessa pelaavat mm. Santtu Nurmi, Eetu Peuhkuri, ja Emil Fedorov).

Onnettomuudessa kuolleet 17- ja 16-vuotiaat pojat olivat pelanneet aiemmin Vetlanda BK:n juniorijoukkueessa.

Neljäs poika loukkaantui onnettomuudessa lievästi.

”Tämä on kamalaa. Koko seura on shokissa. Ajatuksemme on poikien perheiden ja heidän ystäviensä luona. Olemme todella shokissa, emmekä oikein tiedä, kuinka käsitellä asiaa”, Vetaland BK:n varapuheenjohtaja Andreas söderman kommentoi suru-uutista.

Kaikkiaan kolarissa oli osallisena viisi henkilöä.


Jääpallovalmentaja Thomas Engström kuoli 4.9 Tillberga Bandyn ja Falu BS:n harjoitusottelun tauolla

Västeråsilaisen Tillberga Bandyn pitkäaikainen valmentaja sai sairauskohtauksen joukkueen pukuhuoneessa harjoitusottelun tauolla. Engström kuljetettiin ambulanssilla sairaalaan, mutta häntä ei onnistuttu enää pelastamaan.

Engström, 64, valmensi Tillbergan edustusjoukkuetta useaan otteeseen. Hän oli vain reilun 2000 asukkaan Tillbergassa ja koko Västeråsin alueella tunnettu ja pidetty henkilö, jonka kerrotaan vaikuttaneen usean jääpalloilijasukupolven elämään.

Seuran puheenjohtaja Calle Juhlin luonnehti Engströmiä Bandypuls-sivustolla ”tulisieluksi”.

– En tiedä, mitä sanoa. Tämä on vaikeaa, shokeeraavaa ja traagista. Ajattelemme ennen kaikkea hänen perhettään ja kaikkia hänen omaisiaan. Thomas oli fantastinen ihminen, ja hänen vaikutuksensa niin Tillbergan jääpalloiluun kuin lajiin koko Ruotsissa oli merkittävä. Hän oli todellinen tulisielu, Juhlin kommentoi Aftonbladetin mukaan.

Seuran kotisivuilla Juhlin kirjoitti Engströmin olleen yksi seuran historian merkittävimmistä hahmoista.

– Suremme rakasta ystävää ja yhtä seuran ehdottomasti suurimmista henkilöistä ja tulisieluista koskaan. Monen sukupolven nuoret saavat olla hänelle kiitollisia niin paljosta. Uskomattoman taitava ja hieno ihminen on jättänyt meidät, Juhlin kirjoitti.


BandyliigaToimitus ja koko suomalainen jääpalloväki ottaa osaa läheisten, ja seurotoimijoiden suureen suruun…

Leave a Reply