Déjà-vu

Lappeenrannan jääpallo­hallin rakentamiseen mutka – aikataulu kiristyy entisestään

Kuten BandyliigaToimitus 2 viikkoa sitten kirjoitti, ei nämä hallihankkeet ole niin helppoja kuin me ajattelemme. Helsingissä 7 vuoden urakka jatkuu edelleen ja periksi eivät seurat anna – Halli tulee, mutta koska?

Nyt Uutisoidaan että, Lappeenrannan hanke on “vaikeuksissa” tai pahimmillaan se kaatuu.

BandyliigaToimitus toivoo, ettei näin käy! Alla hiukan tilanteesta tietoa, ja lue Helsingin Sanomien koko uutinen asiasta linkistämme!

Hankkeen ennestään tiukkaan aikatauluun tuli viivästys, sillä opetus- ja kulttuuriministeriö päättää liikuntapaikkojen rakentamiseen myönnettävistä avustuksista usein huhtikuussa, mutta nyt päätös venyy ainakin toukokuun loppupuolelle.

”Liikuntapaikkahankkeiden osalta on tämänvuotisen avustuspäätöksen osalta ollut paljon lisäselvitettävää”, sanoo ylijohtaja Esko Ranto opetus- ja kulttuuriministeriöstä. Samaan rytäkkään osuu liikunta-asioista vastaavaan ministerin vaihtuminen: rakentamisavustuksista päättää Petri Honkonen, kun Antti Kurvinen siirtyy Maa- ja metsätalousministeriksi. 

Lappeenrannan hallin kustannusarvio on 4 miljoonaa euroa, josta halliyhtiö hakee Valtion avustusta 1,2 miljoonaa euroa. Hallin rakentaminen tulisi aloittaa mahdollisimman pian, jos hallin halutaan olevan valmis kaudelle 2022-23. Muistaa täytyy myös, että Lappeenrannan kaupunki on asettanut marraskuun takarajaksi valmistumiselle. Jos näin ei tapahdu siirtyy hanke vähintään vuodella – kauteen 2023-24.


Arena yhtiö on laskenut merkittäväksi lisätulolähteeksi jääpalloliigan alkua edeltävältä ajalta, jolloin suomalaisjoukkueet leireilisivät Lappeenrannassa. Toivomme BandyliigaToimituksessa, että Arena yhtiö on yhteydessä Helsingin Luisteluareenan vetäjiin ja keskustelevat esim. yhteisistä turnauksista yms jääpallon kehittämisestä.

Todennäköistä on jopa se, että 2023 marraskuussa Suomessa on 2 jääpallohallia. Helsingin hanke on jo lähtökohtaisesti huomattavasti laajempi hanke oheisharjoittelu, ravintola, ja mahdollisesti myös majoitustiloilla rakennettuna samaan kiinteistöön.

BandyliigaToimitus toivoo ettei tässä nyt vaan käy niin, että pienempi jää isomman jalkoihin, kun yhteistyötä ei ole tehty!? BandyliigaToimitus toivottaa hankkeen vetäjälle Sakari Myllykselle tsemppiä hankkeen eteenpäin viennille, kuten myös Malmin Luisteluareenan vetäjille – Taistelkaa suomalaisen jääpallon puolesta – Lajimme on upea! Olosuhteet puuttuvat! Vain me itse pystymme muuttamaan muiden mielipiteet!

Lue alta koko Helsingin Sanomien tekemä uutinen

Leave a Reply