Casper Hänninen siirtyy Ruotsiin

Akilleen mestarijoukkueen avainpelaajiin kuulunut Casper Hänninen, 22, siirtyy jääpalloilemaan Ruotsin pääsarjaan. Sivutuen tontilla pelipaikkansa vakiinnuttanut Hänninen teki Motala IFK:n kanssa kahden vuoden sopimuksen.

– Ulkomailla pelaaminen on ollut unelmani pikkupojasta asti. Viimeiset kolme kautta olen miettinyt, milloin olisi sopiva hetki siirtyä. Tuntui, että nyt olisi oman kehityksen kannalta paras aika, Hänninen kertoo.

Hänninen sai yhteydenottoja kahdelta eri seuralta Ruotsista. Keväällä Elitserienin pudotuspeleihin yltänyt Motala vei näistä voiton.

– Toinen kysely tuli sarjaporrasta alempaa. Ruotsin liigassa ei ole yhtään huonoa pelaajaa ja kun tuli saumat siirtyä joukkueeseen, jolla on mahdollisuudet myös menestyä, niin valinta oli helppo.

Hänninen on Akilleen jääpallokoulun kasvatti. Hän on viiden kauden ajan kuulunut edustusjoukkueen rinkiin. Liigapelejä on kertynyt vajaat sata. Päättyneellä kaudella hän iski 26 tehopistettä (9+17).

– Maalintekoa ja tuuletusta pitää harjoitella treeneissä lisää, kun niitä ei pääse nyt peleissä tekemään, Hänninen vitsailee.

– Pelasin ensimmäisillä edustuksen kausilla useilla eri pelipaikoilla, mutta kahdella viimeisellä Jari Hyttisen valmennuskaudella olen pelannut vasempana sivutukena. Viihdyn siinä hyvin, kun saan pitää paljon palloa ja osallistua pelinrakenteluun. Se on tietysti auttanut myös kehittymään pelaajana.

Juniorivuosinaan Hänninen harrasti jääpallon ohella myös jääkiekkoa ja kilpapyöräilyä.

– Lopetin muut lajit 13-14 -vuotiaana. Pyöräily on hyvä treenimuoto edelleen. Pyöräilijää minusta ei tullut, kun olin nuorena niin laiska harjoittelemaan. Nyt ymmärrän treenin merkityksen paremmin.

Casper Hännisen isä on entinen kilpapyöräilijä Patrik Hänninen.

Leave a Reply