2022 kauden parhaat valittiin eilen

Jääpallokauden parhaat valittu – Helavuori ja Nykänen vuoden parhaat

Suomen Jääpalloliitto julkisti eilen kauden 2021-2022 parhaat Tampereella järjestetyn kevätkokouksen yhteydessä. Vuoden 2022 jääpalloilijaksi valittiin Samuli Helavuori ja vuoden naisjääpalloilijaksi Joanna-Juulia Nykänen.


Vuoden Valmentajat

Vuoden valmentaja oli itseoikeutetusti Lappeenrannan Veiterän SM-kultaan luotsannut Tero Nieminen ja Vuoden Nuorten valmentaja Mikkelin Kamppareiden Tero Kumela, joka muun muassa johti joukkonsa U16-sarjan mestaruuteen.


Vuoden Dumarit

Vuoden kunkku oli Antti Malaska ja Vuoden linjuri Tomi Pöyry.


Vuoden jääpalloteko

Yhteistyö yhteisön etu edellä – JPS ja Kampparit. WP 35:n pelaajatilanne näytti erittäin huonolta kauden kynnyksellä. JPS ja Kampparit osoittivat suurta yhteisöllisyyttä ja solidaarisuutta lainaamalla lukuisia pelaajia WP 35:lle. Näin ollen kaikki sarjaan ilmoitetut joukkueet pystyivät viemään kauden läpi.

Fair Play-palkinto

Porin Narukerä ja Porvoon Akilles (250 min).


Pistepörssin paras

Eero Paavola Porin Narukerä (7+34=41).


Maalikuningas

Aku Ojanen Helsingin IFK (30).


Vuoden jääpallokuva

Topi Lainio/VMH Productions. Maaginen Topi Peuhkuri. Bandyliigan finaalin yksi ehdottomista avainpelaajista oli Veiterän maalivahti Topi Peuhkuri. Kuvassa Peuhkuri pelastaa yhdellä kädellä varmalta vaikuttaneen maalin Akilleen Andreas Flinckin nenän edestä. Linkki kuvaan löytyy täältä: https://patrichuittinen.galleria.fi/kuvat/J%C3%A4%C3%A4pallo/Veiter%C3%A4+2021-22/Bandyliigan+finaali+12.3.2022+Veiter%C3%A4+-+Akilles/Bandyfinaali_ottelu-111.jpg


Vuoden mediateko

Streamers. Streamers oli mukana toteuttamassa ensimmäistä striimattua Bandyliigan infotilaisuutta luoden seuroille ennennäkemättömän mahdollisuuden markkinoida toimintaansa. Lisäksi Streamers on ollut mukana toteuttamassa lukuisia lähetyksiä, joista on myös tehty erittäin laadukkaita koosteita otteluiden jälkeen.


Vuoden Päätuomari

Antti Malaska. Pitkän linjan valioerotuomari joka omaa hyvän keskusteluyhteyden pelaajiin. Malaskan vahvimmat ominaisuudet ovat tarkkuus, tasapuolisuus ja täsmällisyys. Kuluneella kaudella hyvät esitykset.


Vuoden Linjamies

Tomi Pöyry. Hyvin reagoiva, rohkea, täsmällinen ja esiintymiskykyinen erotuomari, joka kuluneella kaudella myös vihelsi kymmenkunta peliä Ruotsin Allsvenskanissa.


Vuoden Valmentaja

Tero Nieminen Lappeenrannan Veiterä. Palautti lappeenrantalaisseuran kultakantaan neljän vuoden tauon jälkeen. Veiterä voitti myös Niemisen alaisuudessa Suomen Cupin kuluneella kaudella.


Nuorten Bandyliigan paras

Leevi Laitinen HIFK.  Näkyvässä roolissa sekä Nuorten Bandyliigassa että Bandyliigassa ja esitykset huomattiin myös länsinaapurissa, jonne urheilullinen pelaaja suuntaakin ensi kaudeksi (Bollnäs GIF


Lopuksi vielä vuoden Miesjääpalloilija

Samuli Helavuori Edsbyns IF. Pitkään Ruotsissa viihtynyt Narukerän kasvatti oli näkyvässä roolissa, kun Edsbyns IF voitti Ruotsin mestaruuden kuluneella kaudella. Maajoukkueen vakiokalustoa. Hyvä ja esimerkillinen pelaaja.


BandyliigaToimitus onnittelee palkittuja

Leave a Reply