2022 kauden parhaat valittiin eilen

  Jääpallokauden parhaat valittu – Helavuori ja Nykänen vuoden parhaat

  Suomen Jääpalloliitto julkisti eilen kauden 2021-2022 parhaat Tampereella järjestetyn kevätkokouksen yhteydessä. Vuoden 2022 jääpalloilijaksi valittiin Samuli Helavuori ja vuoden naisjääpalloilijaksi Joanna-Juulia Nykänen.


  Vuoden Valmentajat

  Vuoden valmentaja oli itseoikeutetusti Lappeenrannan Veiterän SM-kultaan luotsannut Tero Nieminen ja Vuoden Nuorten valmentaja Mikkelin Kamppareiden Tero Kumela, joka muun muassa johti joukkonsa U16-sarjan mestaruuteen.


  Vuoden Dumarit

  Vuoden kunkku oli Antti Malaska ja Vuoden linjuri Tomi Pöyry.


  Vuoden jääpalloteko

  Yhteistyö yhteisön etu edellä – JPS ja Kampparit. WP 35:n pelaajatilanne näytti erittäin huonolta kauden kynnyksellä. JPS ja Kampparit osoittivat suurta yhteisöllisyyttä ja solidaarisuutta lainaamalla lukuisia pelaajia WP 35:lle. Näin ollen kaikki sarjaan ilmoitetut joukkueet pystyivät viemään kauden läpi.

  Fair Play-palkinto

  Porin Narukerä ja Porvoon Akilles (250 min).


  Pistepörssin paras

  Eero Paavola Porin Narukerä (7+34=41).


  Maalikuningas

  Aku Ojanen Helsingin IFK (30).


  Vuoden jääpallokuva

  Topi Lainio/VMH Productions. Maaginen Topi Peuhkuri. Bandyliigan finaalin yksi ehdottomista avainpelaajista oli Veiterän maalivahti Topi Peuhkuri. Kuvassa Peuhkuri pelastaa yhdellä kädellä varmalta vaikuttaneen maalin Akilleen Andreas Flinckin nenän edestä. Linkki kuvaan löytyy täältä: https://patrichuittinen.galleria.fi/kuvat/J%C3%A4%C3%A4pallo/Veiter%C3%A4+2021-22/Bandyliigan+finaali+12.3.2022+Veiter%C3%A4+-+Akilles/Bandyfinaali_ottelu-111.jpg


  Vuoden mediateko

  Streamers. Streamers oli mukana toteuttamassa ensimmäistä striimattua Bandyliigan infotilaisuutta luoden seuroille ennennäkemättömän mahdollisuuden markkinoida toimintaansa. Lisäksi Streamers on ollut mukana toteuttamassa lukuisia lähetyksiä, joista on myös tehty erittäin laadukkaita koosteita otteluiden jälkeen.


  Vuoden Päätuomari

  Antti Malaska. Pitkän linjan valioerotuomari joka omaa hyvän keskusteluyhteyden pelaajiin. Malaskan vahvimmat ominaisuudet ovat tarkkuus, tasapuolisuus ja täsmällisyys. Kuluneella kaudella hyvät esitykset.


  Vuoden Linjamies

  Tomi Pöyry. Hyvin reagoiva, rohkea, täsmällinen ja esiintymiskykyinen erotuomari, joka kuluneella kaudella myös vihelsi kymmenkunta peliä Ruotsin Allsvenskanissa.


  Vuoden Valmentaja

  Tero Nieminen Lappeenrannan Veiterä. Palautti lappeenrantalaisseuran kultakantaan neljän vuoden tauon jälkeen. Veiterä voitti myös Niemisen alaisuudessa Suomen Cupin kuluneella kaudella.


  Nuorten Bandyliigan paras

  Leevi Laitinen HIFK.  Näkyvässä roolissa sekä Nuorten Bandyliigassa että Bandyliigassa ja esitykset huomattiin myös länsinaapurissa, jonne urheilullinen pelaaja suuntaakin ensi kaudeksi (Bollnäs GIF


  Lopuksi vielä vuoden Miesjääpalloilija

  Samuli Helavuori Edsbyns IF. Pitkään Ruotsissa viihtynyt Narukerän kasvatti oli näkyvässä roolissa, kun Edsbyns IF voitti Ruotsin mestaruuden kuluneella kaudella. Maajoukkueen vakiokalustoa. Hyvä ja esimerkillinen pelaaja.


  BandyliigaToimitus onnittelee palkittuja

  Leave a Reply