Narukerä kiinnitti vastuuvalmentajan läheltä

Kaksi kautta Jani Raukon aisaparina ollut Tuomas Erkkilä teki 1+1 vuoden sopimuksen.

Narukerässä on katseet nostettu eteenpäin pronssimitaleihin päättyneen kauden jälkeen. Välieräsarja ratkesi katkerasti Amiko Areenalla Veiterän eduksi, mutta joukkue nousi pronssitaistossa upeasti kahden maalin takaa voittoon Jyväskylässä ottelun loppuhetkillä. Tuohon mitaliin päättyi myös Jani Raukon päävalmentajakausi, jota myös kolmen vuoden projektiksi on kutsuttu. Narukerä nousi näiden vuosien aikana varteenotettavaksi pudotuspelijoukkueeksi. Näyttää myös siltä, että joukkueen runko tulee pysymään hyvin kasassa, kun Tuomas Erkkilä sitoo jatkossa luistimen nauhat kiinni päävalmentajan roolissa.

Pitkään jääpallossa valmentanut Erkkilä on ollut kertaalleen Narukerän päävalmentajana vuosina 2012-2014. Tuolta ajalta on Narukerän edellinen mitali, kun joukkue sai hopeaa kaudella 2012-2013. Narukerän lisäksi Erkkilä on valmentanut yhden kauden Lappeenrannassa sekä Varkaudessa.

Nuorten maajoukkueissakin valmennusta kerännyt Tuomas Erkkilä kertoo, että päätös siirtymisestä päävalmentajaksi oli helppo, kun tietää joukkueen sitoutumisen tason ja tahtotilan ottaa seuraavat askeleet tulevina vuosina,
– Pronssi alkaa maistumaan hiljalleen voitetulta. Olemme ottaneet seurana isoja harppauksia eteenpäin viime vuosina. Nälkää jäi viime kaudesta ja tarkoituksena on mennä askel kerrallaan edelleen rappuja ylöspäin.

Kaudella 2018-2019 Narukerän valmennuspäällikkönä toiminut ja sen jälkeen edustusjoukkueen valmennukseen siirtynyt Erkkilä kertoo, että edellisten vuosien yhteinen projekti Jani Raukon kanssa on ollut työntäyteinen ja nyt huilataan pikku hetki pronssisen palkinnon jälkeen,
– Seura halusi minut Janin seuraajaksi ja se tuntui itsestä hienolta. Janin kanssa on paljon töitä tehty ja siksi tässä kohtaa kuuluu hänelle antaa iso kiitos ja hatun nosto. Uusi projekti on hiljalleen alkamassa, mutta sitä ennen analysoidaan hieman mennyttä ja pohditaan mitä korjataan ja mitä asioita jalostamme entistä paremmiksi.

Jani Raukko siirtyy joukkueen parista seuran taustalle. Muun valmennus- ja taustaryhmän kokoaminen on myös käynnissä ja pelaajien kanssa on keskusteluita käynnistetty.

Leave a Reply