Kasperi Hirvonen ja Iikka Lempinen sopimuksiin Akilleen kanssa

Akilles Bandy vahvistaa rivejään maajoukkuepelaaja Kasperi Hirvosella ja
maalivahti Iikka Lempisellä

Akilles bandy on tehnyt sopimuksen Vestan kasvatti Kasperi Hirvosen kanssa. Kasperi on 24-vuotias sivutuki, joka on pelannut yhdet miesten MM-kilpailut ja yhteensä 13 A-maaottelua. Hän on voittanut urallaan myös nuorten maailmanmestaruuden vuonna 2013. Lisäksi hän on ollut voittamassa Bandyliigassa Botniassa runkopelaajana SM-kultaa vuonna 2016 ja SM-hopea Kamppareiden riveissä vuonna 2018. Viimeiset kolme kautta hän on pelannut runkopelaajana Ruotsin Elitserienissä IFK Motalan riveissä. Kasperi on vahva, hyvin luisteleva, monipuolinen ja hyvä asenteinen joukkuepelaaja, joka varmasti sopii Akilleksen ensi kauden joukkueeseen erinomaisesti.

Akilleksen viime kauden maalivahdeista Isak Skog siirtyy Ruotsin Allsvenskanin huippujoukkue Gripen Trollhättaniin ja Joel Niittyvuopio on kauden puolessa välissä lähdössä suorittamaan asevelvollisuutta, joten Akilles Bandy vahvistaa rivejään PaSa Bandyn kasvatti maalivahti Iikka Lempisellä. Iikka on 27-vuotias maalivahti, joka on urallaan pelannut Kamppareissa ja voittanut torjunnoillaan finaalissa Suomen mestaruuden JPS:n riveissä vuonna 2019. Iikka pelasi mestaruusvuoden jälkeen kauden 2019–2020 Ruotsissa Allsvenskanissa Örebro SK:n riveissä ennen paluutaan takaisin Jyväskylään. Iikka on varma, hyvät perustorjunnat omaava maalivahti, joka varmasti sopii Akilleksen ensi kauden joukkueeseen erinomaisesti.

Edellä mainittujen pelaajien lisäksi Akilleksen riveissä jatkaa viime vuosien runkopelaajiin kuuluva 36-vuotias kokenut hyökkääjä Andreas ”Picke” Flinck.

Jari Hyttinen on erittäin tyytyväinen joukkueen rakentumiseen. ”Kasperi Hirvosen tulo joukkueemme riveihin on erittäin hienoa. Kolmen Elitserien vuoden jälkeen on mielenkiintoista nähdä Kasperi kotimaan Bandyliigassa. Kasperi tuo joukkueeseemme lisää luisteluvoimaa ja hän on erittäin monipuolinen pelaaja niin hyökkäys kuin puolustussuuntaan. Hän on pelaajana vaativa niin itselleen kuin muille ja lisää varmasti entisestään joukkueemme ammattimaista tekemistä. Iikka puolestaan on erittäin varma, aktiivisesti harjoitteleva maalivahti, joka asenteeltaan sopii erinomaisesti ryhmäämme.
Lisäksi olen iloinen, että Picke jatkaa uraansa edelleen ja tuo nuorille pelaajille esimerkkiä omalla vahvalla ammattimaisella otteellaan niin kentällä kuin sen ulkopuolella.”

Akilles Bandyn kesäharjoittelu on hyvässä vauhdissa ja pelaajaryhmä alkaa olla lähes valmis tulevan kauden koitoksiin. Viime kauden joukkueen runko pysyy kasassa, vaikka muutama pelaaja siirtyykin uusiin haasteisiin Ruotsin sarjoihin tai jää pois aktiivisesta panostamisesta opiskelun ja työelämään liittyvien syiden vuoksi ainakin ensi kaudeksi.  Akilleksella on tällä hetkellä sopimuksen piirissä kolme maalivahtia ja 15 kenttäpelaajaa. Lopullinen liigaryhmä tulee olemaan 3 maalivahtia ja 20–22 pelaajaa. Tavoitteena on lähiviikkoina viedä loppuun neuvottelut muutaman viime kauden pelaajan kanssa ja syksyllä nostaa lopulliseen liigaryhmään 3–5 aktiivista ja potentiaalista omaa nuorta, niiden kymmenen joukosta, jotka nyt harjoittelevat jo liigaryhmän kesäharjoittelussa mukana.

Leave a Reply