Helsingin jäätilanne vain pahenee syksyllä

Pasilan hallit ovat kiinni, ja myös pysyvät kiinni

Jääkiekkoareenan sulkeutuminen Pasilassa tarkoittaa katastrofia Helsingin junioriurheilulle.

Pasilan areena joutui mustalle listalle, kun Venäjä aloitti täysimittaisen sodan Ukrainassa 24. helmikuuta.


Kaksi kaukaloa poistui käytöstä

Helsingin liikuntajohtajan Tarja Loikkasen mukaan kaupungin tuella ei voi ostaa jäävuoroja Pasilan hallista. Jokerit on kysynyt, voisivatko he käyttää omakustanteisesti Pasilan harjoitushallia harjoitteluun, jolloin heidän sarjaottelut pelattaisiin muualla.

“Seura ottaa tietoisen riskin, jos se syksyllä käyttäisi Pasilan harjoitushallia” sanoo Loikkanen omana mielipiteenään. “Mahdollinen maineriski on todella suuri, jolloin voi olla, että kaikki seuran jäsenet eivät hyväksy hallin käyttämistä niin kauan, kun Pasilan hallin omistajat ovat pakotelistalla.”


Syksyllä jäätilanne halleissa tulee olemaan katastrofaalinen

Pasi Andersson toimii jääkiekkopuolella jäänjakotoimikunnan puheenjohtajana ja tuntee ongelman, joka näyttää vääjäämättömästi iskevän syksyllä päin kasvoja.

”Kyllä tuo tarkoittaa, että jäämäärät tulevat ensi kaudella vähenemään. Fakta on, että tilanne on surkea”

Taitoluistelulla, muodostelmaluistelulla ringetellä ja jääpallolla ovat omat toimikuntansa, Andersson sanoo tilanteen vaikuttavan rajusti kaikkiin jäälajeihin Helsingissä.

”Meidän täytyy lajiliittojen kesken katsoa, miten saisimme tilanteen ratkaistua”. Andersson lopettaa.

Kun korona alkoi, ja sisäliikunta kiellettiin, soi jääpalloseurojen puhelimet Helsingissä tiuhaan, kun Jääkiekko-, ja Taitoluisteluseurat olisivat olleet halukkaita harjoittelemaan jääpalloilijoiden kanssa ulkona tekojäällä.

Katsotaan kenen puhelimet syksyllä soivat, mihin suuntaan ja miten vältetään tämä ongelma.


Mitä tämä merkitsee Helsinkiläiselle jääpallolle?

Pahimmillaan tämä jää-ongelma tarkoittaa sitä, että Botnia, Vesta, ja HIFK saavat syksyllä jäätä halleista niin vähän, että seurojen on varmasti haettava jälleen kerran jäätä 150km säteellä Helsingistä.


Jääpallohankkeet osa kokonaisratkaisua?

Korona iski pahaan aikaan, jos mietitään jääpallon hankkeita ympäri Suomea. Toivottavasti Lappeenrannan hanke saa Valtion tuen ja hanke etenee maaliin asti jo tulevaksi syksyksi. Vaikealta Lappeenrannassakin näyttää jos halutaan jäälle päästä ennen tekojäiden avaamista ympäri Suomea. Tosin Helsingissä tekojäälle pääsykin saattaa olla ongelma, koska saimme jo viime kaudella nähdä että, esim. Kallion kenttä oli koko kauden suljettuna remontin, materiaali- ja aikataulu virheiden johdosta.

Helsingissä varmasti Luisteluareenalle on tilaus, vaikka yhdessä pikaluistelijoiden kanssa, taloudellisesti hanke täytyy olla kannattava jotta se etenee. Toivomme toimituksessa, että viisaat ratkaisevat nämä ongelmat pian!


Jääpallon siirtyminen pääkaupunkiseudulla Vantaalle?

BandyliigaToimitus on keskustellut esim. Vantaan päättäjien kanssa jääpallon pelaamista heidän alueellaan. Vantaan kaupungilta ja poliittisilta tahoilta kyllä löytyy kiinnostusta, että jääpalloa harrastettaisiin heidän kaupungissaan. Tosin tietysti toiveena olisi seuran ja harrastajien olevan vantaalaisia.

Helsinkiläiset seurat eivät haluaisi siirtyä Helsingistä muualle, kuitenkin täytyy muistaa että Jääpalloa on pelattu kaupungissa yli 125 vuotta (Virallista sarjaa 115 vuotta). Tähän kohtaan pitää vielä lisätä se, että jos muistamme oikein esim. HIFK:n säännöissä on ettei kotikenttää voida hyväksyä Helsingin rajojen ulkopuolella.

Kuitenkin BandyliigaToimitusta jää mietityttämään Vantaalaisen seuran perustaminen, ja olosuhteiden kehittäminen kyseisessä kaupungissa. Olisiko rahkeet kaupungissa jopa niin kovat, että näkisimme Bandyliigaseuran syntymisen?

Muistaa täytyy että Vantaalla on pelattu jääpalloa jo 1940-luvulla, kun kaupunkia silloin edusti Dickursby Idrottsklubb – 35.


BandyliigaToimitus kysyi lopuksi Luisteluareenan tilannetta juuri nyt rakentajalta

WasaGroupin vastasi ettei heillä juuri nyt ole hankkeeseen liittyen kerrottavaa. Korona on hidastanut hankkeen etenemistä, ja sen vaikutukset tuntuvat edelleen.

BandyliigaToimitus toivoo, että positiivisia uutisia kuullaan pian! Palaamme varmasti aiheeseen!

Leave a Reply