Akilles naisten Bandyliigaan

Akilles panostaa naisten edustusjoukkueeseen

Akilles Bandyn jääpallojaosto on päättänyt panostaa uudelleen myös naisten edustusjoukkueen kokoamiseen. Viime vuosina innokkaita Akilleksen naisia on harjoitellut poikien mukana ja pelannut muissa liigajoukkueissa. Akilles haluaa yhdenvertaisuuden näkökulmasta luoda naisjoukkueelle toiminta edellytykset edustaa seuraa omassa kotikaupungissaan Porvoossa.

Naisten joukkueen valmentajina toimivat Mats Kronvall, Simo Oras ja joukkueenjohtajana Johanna Peltokangas. Joukkue aloitti harjoittelun alkukesällä ja siirtyi elokuun alusta jääharjoitteluun.

Akilles naisjoukkueen rakentaminen on hyvässä vaiheessa. Akilleksen kanssa ovat tehneet jo sopimuksen Elsa Oras, Linda Rintala, Susanna Virén, Tytti Lempinen, Marisa Klemola, Kiia Paljakka, Marjut Klemola, Marja Jaatinen, Meriella Rajala, Iina Lempinen sekä paluun kasvattiseuraansa Ruotsin Sandvikenistä tekevä Nerissa Sorsa.

Akilles jääpallojaoston puheenjohtaja Jari Kettunen on erittäin tyytyväinen tilanteesta. ”Tavoitteena on luoda mahdollisimman tasavertaiset mahdollisuudet porvoolaisille tytöille ja naisille harjoitteluun seuramme riveissä. Haluamme kehittää ja monipuolistaa seurana toimintaamme johtavana jääpalloseurana ja muutamassa vuodessa pyrkiä haastamaan pitkään naisten jääpalloa hallinneen Viipurin Susien joukkueen. Tämä luonnollisesti vaatii panostamista niin harjoitteluun kuin seuran tekemisen laatuun.”

Akilles naisten joukkueenjohtaja Johanna Peltokangas on tyytyväinen joukkueen rakentumiseen. ”On hienoa, että seurana Akilles panostaa niin tyttöihin kuin naisiin. Joukkueen rakentuminen on hyvässä vauhdissa ja tulemme lähiaikoina tiedottamaan lisää pelaajasopimuksista.”


BandyliigaToimituksen tietojen mukaan Helsingissä sekä HIFK & Botnia ovat kasaamassa myös omia joukkueitaan – HIENOA! Jos pelaaminen seuroissa kiinnostaa olkaa yhteydessä suoraan seuraan, tai meihin – välitämme tietonne seuralle!


pasi.virtanen (at) bandyliiga.fi osoitteeseen voitte lähettää aiheeseen liittyviä viestejä!

Leave a Reply