Tasapeli 4-4

Lappeenrannassa väännettiin tiukka tulos

Veiterä – Akilles ottelusta tuli kaikista ennakko spekuloinneista huolimatta tiukka ottelu. Monet jääpallotietäjät olivat jopa ääneen sanoneet Veiterän vievän ottelun “mennen tullen”.

Materiaalin perusteella ehkä näin olisi voinut uskoa, mutta onneksi jääpallossa on erilaisia mahdollisuuksia peluuttaa joukkueita, ja varsinkin löytää omat vahvuudet – ja käyttää niitä!

Todeta täytyy, että pistepörssissä ottelun suhteen tutut miehet löytyvät taulukosta, mutta kyllä uudet nuoret pelaajat ovat nälkäisiä, ja näyttävät osaamistaan otteluissa – vaikka vielä ei ehkä heillä tasaisuutta, ja rutiinia samoin löydy.

Tavoitimme Akilleksen valmentaja Juha Laitisen ennen ottelua, hän kommentoi seuraavasti. Miten Juha harjoittelu isolla jäällä on sujunut? “Olemme päässeet joukkueen kanssa harjoittelemaan yhden kerran isolla jäällä ennen perjantain peliä. Itseasiassa koko joukkueen kanssa ei kertaakaan, koska edustusjoukkueen junioreilla oli peli samaan aikaan harjoitusten kanssa.

Kaukalojakso on ollut todella pitkä ja olisimme aika hyvä kaukalojoukkue, jos sellainen laji olisi. Positiivista on, ettei valituksen sanoja ole pelaajilta kuulunut. Kuten olen aiemmin todennut, maailman sopeutuvaisin urheilija on suomalainen jääpalloilija. Valmistautuminen perjantain peliin ei siis ole ollut optimaalisin, mutta se mitä emme ehdi jäällä harjoittelemaan, täytyy käydä perusteellisesti läpi palavereissa. Oppia voi monella eri tavalla”. 

Onko kaikki pelaajat terveinä, ja mukana lappeenrannasssa? “Rosteriin kanssa on vielä ongelmia. Perjantaina mukana ovat kaikki, jotka jalkeille saamme. Näen, että kahden-kolmen viikon päästä tilanne on helpompi.

Miten yllätätte, ja haette pisteet Porvooseen? “Veiterän kaatamiseen tarvitaan ennen kaikkea onnistunut ja tiivis puolustuspeli ja tilannekylmyys, kun viimeistellään siunaantuneet maalipaikat. Henkisenä lähtökohtana asetelma on hieno. Nuorentunut joukkueemme kokee konkreettisesti mitä voittavat valinnat ovat.

Mitä voimme odottaa teiltä? “Akilleelta voi odottaa pirteää ja raikasta peliä, jossa näkyy positiivinen rohkeus ja yritys.”

Ketä kannnattaa seurata? “Joukkueessa on joukkueellinen pelaajia, joita kannattaa seurata. En halua valita ketään. Totean vain, että kokeneiden pelaajien suorituksia on aina ilo seurata. Kovia pelimiehiä kaikki. Nuoria pelaajiamme kannattaa seurata näkökulmalla, jossa mietti sitä, kuinka hyvin he ymmärtävät jo nyt lajin lainalaisuuksia ja pyrkivät niitä toteuttamaan, vaikka bandyliigapeleistä ei ole paljoakaan kokemusta. Rohkeita ja taitavia kavereita kaikki.”


Lopputulos 4-4

Ottelutapahtumat
3′ 0-1
(kl)
Nordström Joakim
 SyöttäjäVainio Matti
34′ 0-2Flinck Andreas
 SyöttäjäVainio Matti
38′Valtanen Niklas1-2
Peuhkuri EetuSyöttäjä
47′Ropo Antti-Juuso2-2
Valtanen NiklasSyöttäjä
54′ 2-3
(kl)
Nordström Joakim
 SyöttäjäVainio Matti
59′Valtanen Niklas3-3
(rl)
80′ 3-4Flinck Andreas
 SyöttäjäNordström Joakim
90′Valtanen Niklas4-4
Peuhkuri EetuSyöttäjä

Leave a Reply