Olli Lappalainen pahassa pyöräilyonnettomuudessa

Akilleen pyöräilijä loukkaantuu vakavasti

Sunnuntaina 19 kesäkuuta Porvoossa poljetussa maantieajon SM-kilpailussa mukana oli myös jääpallokentillä tutuksi tullut Akilleen maalivahti Olli Lappalainen. Lappalainen kuten moni muukin Porvoolainen jääpalloilija on innostunut pyöräilystä, ja käyttävät tätä lajia kuntopohjan rakentamiseen. Olli lappalainen on kuitenkin noussut hyvälle kansalliselle tasolle, ja odotukset hänellä oli myös SM-kilpailuissa korkealla – toisin kävi.


Neljä päivää koomassa

Neljäs kierros on käynnissä, kun tapahtuu se mitä kukaan pyöräilyssä ei halua nähdä, tai kokea! Soratieosuuden alkuvaiheessa kiidimme loivaa alamäkeä – saavuimme risteykseen, jossa valitettavasti oli routavaurioita. Kaadun tuossa risteyksessä, ja lennän tangon ylitse päälleni suoraan tiehen.

Tilannetta en muista, koska seuraavat muistikuvat ovat vasta 4 päivää myöhemmin kun herään koomasta Töölöön sairaalassa.

Tässä kohtaa pitää kiittää järjestäjäorganisaatio, koska he olivat nopeasti paikalla, ja minut kiidätettiin suoraan Töölön sairaalaan. Kiitos Teille kaikille!

Pitää myös olla tyytyväinen, että oli hyvä kypärä päässä. Totuus taitaa olla, että kypärä pelasti henkeni. Muistutus siis lapsesta vaariin – KÄYTÄ KYPÄRÄÄ PYÖRÄILLESSÄSI!


Vammat

Solisluu murtuu, kylkiluita murtuu 3, pahiten lyö pääni maahan. Valitettavasti tuosta pään lyönnistä syntyy aivovamma, joka on vaikeuttanut muistin palaamista normaaliksi. Toistaiseksi lääkärit ovat kuitenkin ennustaneet ettei pysyvää aivovammaa pitäisi jäädä. Nyt siis tärkeintä on lepo.

Leikkaushoitoja on myös jouduttu tekemään kun esim murtunut vasen solisluu leikattiin kuntoon. Lähiomaiset kävivät heti minua katsomassa, mutta tuosta alku ajasta sairaalassa en mitään muista.


Olen kolaroinut ennenkin

Edellisestä kaatumisesta ei ennen SM-pyöräilyä ollut kuin 2 kuukautta. Turussa huhtikuussa kaaduin kovavauhtisessa mutkassa ja mursin oikean solisluuni, ja silloinkin meni pari kylkiluuta hymyilee Lappalainen. Nyt vaan meni tietysti tuo toinen puoli, mikä oli ehjä jatkaa mies tyynesti.

Kuntoutusprosessin aikana tulee minun päättää jatkanko kilpapyöräilijänä. Kyllä tässä on monet ajatukset pyörinyt päässä kun lyhyessä ajassa tapahtuu 2 pahaa onnettomuutta. Juuri nyt ajatukset ovat jatkamisen puolella, koska laji on erittäin mukava – tosin miettiä pitää tarkkaan, sillä en halua uhrata terveyttäni lajille.

Alla video Lappalaisen edellisestä kaatumisesta (Turku)

Kuva: Lappalainen / 27.4.2022 Turun onnettomuuden jälkeen

BandyliigaToimitus, ja jääpalloväki toivottaa Ollille pikaista paranemista, ja kuntoutusta!

Leave a Reply