kolmas Akilleen oma kasvatti suuntaa Ruotsiin

Rasmus Fridolfsson vaihtaa Tillbergan paitaan Västeråsiin

Jääpallon Suomen mestari Porvoon Akilles menettää vielä kolmannenkin pelaajansa Ruotsin sarjaan. Porvoolaisen jääpallokoulun kasvatti Rasmus Fridolfsson, 20, siirtyy Allsvenskanin Tillberga Bandy Västeråsin riveihin. Fridolfsson iski päättyneellä kaudella Akilleelle 11 tehopistettä (6+5).

– Nyt kun armeija on takana ja elämässä on muutenkin sellainen tilanne, että ulkomaille muutolle ei ole esteitä, niin päätin lähteä. Olen viimeiset vuodet miettinyt, että olisi hienoa päästä pelaamaan ja treenaamaan hallissa, sekä yhdistämään siihen vielä opiskelut. Nyt tuo on toteutumassa Västeråsissa, Rasmus Fridolfsson kertoo.

– Aloitin lajin jääpallokoulusta ja ensimmäiset pelini pelasin P13-sarjassa. P15 oli kuitenkin minulle ensimmäinen kunnon kausi. Siitä alkoi isompi kiinnostus lajiin.

Fridolfsson debytoi Akilleen liigajoukkueessa kaudella 2017–2018. Rooli on kasvanut kausi kaudelta ja hän on päässyt nauttimaan myös kotiseuransa menestyksestä.

– Varsinkin parin viimeisen kauden aikana olen mielestäni mennyt paljon eteenpäin. Päävalmentaja Jari Hyttinen on tosi vaativa valmentaja, mutta me olemme kaikki nähneet, että harjoittelu tuottaa myös tulosta. Parin Suomen mestaruuden lisäksi on tullut kolme Suomen cupin voittoa, Fridolfsson muistuttaa.

Fridolfsson on pelannut urallaan sivutukena, hyökkääjänä ja keskikentällä. Kotikatsojille hän on jäänyt mieliin erityisesti vahvana ja vauhdikkaana luistelijana.

– Helatorstaina pääsimme ensimmäisen kerran finaalin jälkeen jäälle, kun treenasimme Myllypurossa. Olihan se taas kivaa parin kuukauden tauon jälkeen. Harjoittelen elokuuhun asti Akilleen kanssa. Akilleen treenien lisäksi minulla on omatoimista harjoittelua.

Tillberga sijoittui viime kaudella Allsvenskanin keskivaiheille.

Leave a Reply