Peli kesti reilut 10 minuuttia

Akillekselta onnistui alussa kaikki

OLS:n pelijalka oli jäänyt eiliseen HIFK otteluun, sen verran heikkoa OLS:n pelaaminen oli. Mitään tietenkään Akillekselta pois ottamatta.

8 minuutin kohdalla kulmalyönnistä 0-1 iski Rudolf Sadakov, ja aloitti Akilleksen ilotulituksen. Seuraava hyökkäys ja Filip Svennas siirtää Akilleksen 0-2 johtoon. Tämähän ei loppunut tähän, kun seuraavasta kulmasta Rasmus Lindqvist vie jo vihreäpaidat 0-3 johtoon, valitettavasti hän myös loukkaa itseään lyönnin jälkeen horjahdettuaan railoon, toivotaan ettei käynyt mitään pahempaa – peliä pelattu reilu 10 minuuttia.

OLS on pakotettu aikalisään ja valmentaja Timo Tiusanen yrittää herätellä omiaan. Valitettavasti jostakin syystä vaikka pelisää on loistava ei OLS:n pelaajien jalat liiku mihinkään.

Seuraavaa maalia saadaankin odottaa jonkin aikaa kunnes noin OLS:n maalilta 35 metristä pääsee Akseli Laakkonen on yksin lävitse, ja mies harhauttaa OLS:n maalivahdin siirtäen luvut 0-4. Maalin loisto syötön antoi Rolf Larsson. Seuraavankin maalin viimeistelee Akseli Laakkonen, luistellen lähes kentän reunalta asti pujotellen ja pitäen OLS:n puolustusta pujottelu keppeinä maalille – siellähän se pallo maalissa lepää ja lukemat jo 0-5, pelikellossa vasta 31 minuuttia.

Jalattomat OLS: pelaajat seuraavat kun Matti Vainio nousee maalin kulmalle ja siirtää pallon maalin eteen parkkeeraaneelle Rolf Larssonille, jonka ei tarvitse kuin kiittää – Taululle jo 0-6 lukemat. Eipä OLS: pelaajien jalat vieläkään liiku ja kaksikko Akseli Laakkonen ja Joakim Nordström syöttelevät OLS:n puolustuksen puhki. Maalin saa viimeistellä Nordström, näin tauolle ollaan siirtymässä runsas maalisesti 0-7.

Eipä olisi vielä pitänyt ennakoida, sinänsä vaarattomassa tilanteessa Akilles puolustus kaataa OLS:n pelaajan ja pilkku siitä on seurauksena. Pilkun antaa Antti Pesonen, lyönti – verkko heiluu – Maali!

Ensimmäinen jakso päättyy näin 1-7 lukemiin

Mitä saamme nähdä kun peli on jo ohitse?

Otsikko on raflaava, ja ottelu ei ikinä ole ohitse ennen kuin päätös vihellys kuuluu. Tänään vaan täytyy todella OLS:n pelin muututtava 99,9 % jotta saisimme vielä nähdä jännittävän ottelun.

Kumpikin joukkue tuhlaa rangaistuslyönnin kun ensin OLS: Antti Pesonen lyö maalin ylitse, ja seuraavaksi Akilleksen pilkussa epäonnistuu Iikka Lempinen. Mielenkiintoista on, että Lempinen pelaa kenttäpelaajana, koska Akilleksen rosteri on niin kapea ettei tänään kenttäpelaajia vain ole tarpeeksi.

Pelailu jatkuu, ja Akilleksen valmentaja Juha Laitinen hermostuu tähän, ottaa aikalisän ajassa 60 minuuttia. Tosin antaahan tämä aikaa hengähtää, kun pelaajia on noin vähän.

82 minuuttia pelattu Matti Vainio heittää oman puoliskon oikeasta laidasta pitkän OLS puolustusalueelle, johon nopeiten luistelee Akilleksen Akseli Laakkonen. Miten laakkonen voi olla 20 metriä ennen OLS puolustusta tilanteessa? Eipä näytä kavereita tänään luistelu kiinnostavan. Laakkonen siis siirtää pallon ohi aivan yksin yrittävän Topi Pihlajamaan. Onkohan tässä lopputulos 1-8?

Siinähän kävi juuri kuten ajattelimme, peli oli ohitse – toinen puoliaika ei esittänyt oikeen enää mitään.

OLS Parhaat: Topi Pihlajamaa

Akilles Parhaat: Matti Vainio & Akseli Laakkonen

Loppusanat

OLS jätti harvinaisen mietteliään tunteen, ensin he pelasivat 2 päivää hyvin – sitten tämänpäiväinen oli täydellinen floppi. Ajatuksissa olin jo nostamassa joukkuetta vaikeuksista huolimatta keskikastin taistoihin mukaan. Tämän päiväisellä esityksellä joukkue taistelee Botnian kanssa keskikastin alapuolella – toivottavasti olen väärässä ja Bandyliigassa olisi vain yksi kasti – johon kaikki kuuluvat

Akilles, hmmmm Hyvin vaikea sanoa mihin Juha Laitisen Akilles on menossa? Voiko pe/La esityksiä laittaa pelkästään rosterin kapeuden piikkiin. Onko Rosteri liian kapea? Varsinkin tämän päivän peli näytti, että Porvoolaiset runkopelaajat ovat edelleen kunnossa. Ajatuksissa olin jo siirtänyt Akilleksen myös keskikastin alapuolelle, mutta joukkue esiintyi mallikkaasti koko viikonlopun. Toivotaan ettei loukkaantumiset vaivaa ja rosteri pysyy koossa. Akilles voi taistella siinä kuin mikä joukkue tahansa 4 parhaan pääsystä Bandyliigagassa!

Kiitos vielä striimauksesta Jarmo Snellmanille – oli hienoa saada seurata otteluita – Kiitos!