Puhtaasti paras on kaikkien etu

Suomen Jääpalloliitto. Puhtaasti paras on verkkokoulutus, jonka avulla niin urheilijat, urheilijan tukihenkilöt kuin kaikki muutkin urheilutoimijat voivat oppia ja varmistaa tietonsa antidopingasioista.

Suomen Jääpalloliitto suosittelee kaikille jääpallon parissa toimiville Suomen urheilun eettisen keskuksen (SUEK)  Puhtaasti paras -verkkokoulutuksen tekemistä.

Koulutuksen suorittamista edellytetään kaikilta maajoukkuetoimintaan osallistuvilta pelaajilta ja taustahenkilöiltä. Sama koskee kaikkia tasomäärittelyn (Bandyliiga) ja naisten SM-sarjan piirissä olevia urheilijoita ja valmentajia.

Jääpalloliiton toimisto ylläpitää rekisteriä, josta ilmenee verkkokoulutuksen suorittaneet henkilöt sekä koulutuksen suorittamisvuosi. Puhtaasi paras-verkkokoulutukseen kuuluu kahdeksan moduulia, joissa on tietoa antidopingasioista. Kunkin suorittamiseen kuluu vajaat viisi minuuttia ja verkkokoulutus sopii hyvin esimerkiksi yhden oppitunnin mittaiseksi kokonaisuudeksi.

Urheilijat voivat suoritetun koulutuksen jälkeen ottaa kuvan diplomista ja jakaa kuvan sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #puhtaastiparas ja #finbandy.

Suomen Jääpalloliiton toimisto on suorittanut Puhtaasti paras-verkkokoulutuksen kuluvan kevään aikana (diplomit liitteenä).

Jääpalloliitto on mm. Antidopingohjelmansa kautta sitoutunut edistämään puhdasta urheilua ja jääpalloa. Mielestämme dopingista vapaa urheilu on jokaisen urheilijan oikeus. Suomen Jääpalloliiton Antidopingohjelma on luettavissa täältä.

Oletko sinä #puhtaastiparas? Käy pikimmiten osallistumassa.

SUEK pähkinänkuoressa

  • Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry:n tehtävänä on vahvistaa yhdessä muiden toimijoiden kanssa eettisesti kestävää urheilukulttuuria.
  • SUEK toteuttaa kansainvälisten sopimusten (antidoping, urheilukilpailujen manipulointi ja katsomoväkivallan ehkäisy) edellyttämiä toimenpiteitä urheilussa.
  • Lisäksi SUEK vahvistaa urheilun eettisyyttä yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa sekä toimii aktiivisena keskustelujen käynnistäjänä ja keskustelijana.
  • SUEKin tavoitteena on yhteistyössä eri toimijoiden kanssa taata kaikille yhdenvertainen oikeus eettisesti kestävään urheiluun.
  • Toiminnan tarkoituksena on puhtaan urheilun, turvallisuuden ja reilun pelin puolustaminen, urheilun maineen parantaminen, urheilutoimijoiden suojelu, urheilun eettisyyden vahvistaminen sekä urheilun oikeudenmukaisuuden ja rehellisyyden takaaminen.

Leave a Reply