Jääpalloliiton kevätkokous 21.5.2022

Suomen Jääpalloliitto pitää kevätkokouksen lauantaina 21.5.2021 Tampereella.

Kokouksessa valitaan liitolle uusi puheenjohtaja jo syyskokouksessa erostaan ilmoittaneen porvoolaisen Jari Kettusen tilalle.

Puheenjohtaja Jari Kettunen oli lupautunut viemään liittoa eteenpäin muutoksen nelivuotiskauden ja nyt työkiireet vaativat puheenjohtajan nuijan luovuttamisen seuraajalle.

Kettusen aikana Jääpalloliiton toimiston uudelleen organisointi pitkäaikaisten työntekijöiden eläköitymisten johdosta saatiin käyntiin ja Jääpallon uusi strategia hyväksyttyä. Lisäksi puheenjohtaja Kettusen johdolla Covid-19 aikakausi saatiin huippu-urheilun osalta keskeytymättä lähes ainoina lajeina vietyä turvallisesti läpi.

Liiton talous on terveellä pohjalla, joka luo seuraajalle hyvät mahdollisuudet lajin kehittämiseen tulevina vuosina. Kettusen aikakaudella panostettiin myös naisten jääpalloon ja saatiin Naisten Bandyliiga perustettua.

Kansainvälisessä toiminnassa Suomen Jääpalloliitto oli edelläkävijä liittyen niin Covid-19 kuin Ukrainan kriisin aiheuttamiin ratkaisuihin liittyen osallistumiseen Venäjällä järjestettävään kilpailutoimintaan ja siihen liittyviin päätöksiin ja niistä tiedottamiseen. Lisäksi Kettusen kaudella on edistetty lajin näkyvyyttä seurojen otteluiden striimauksien kehittämisessä. 

Jari Kettunen jättää liiton puheenjohtajuuden hyvillä mielin.

– Luopumiseeni ei liity dramatiikkaa ja on aika antaa viestikapula seuraavalle lajin kehittäjälle, varsinkin kun muutos liiton operatiivisessa johdossa ja toimistossa on saatu pitkälle ja operatiivinen johto on hyvissä käsissä.

– Olemme edellisellä nelivuotiskaudella ottaneet suuria strategisia askeleita niin naisten kuin miesten huippu-urheilun kehittämiseksi. Lisäksi olosuhteiden osalta olemme maaliviivalla ensimmäisen hallin rakentamiseksi Suomeen.

– Liiton toimiston rooli on selkeytynyt ja seurojen yhteistyö on tiivistynyt. Haluan toivottaa jääpalloväelle aktiivisuutta strategian eteenpäinviemiseksi niin liitossa kuin seuroissa. Kiitos antoisista vuosista ja tavataan Bandyn parissa myös jatkossa, sanoo Kettunen.

Lauantain kevätkokouksessa käsitellään myös sääntömääräiset muut asiat ja valitaan hallitus erovuorossa olevien jäsenten tilalle. Lisäksi palkitaan kauden 2021–2022 parhaita ja ansioituneita pelaajia ja toimijoita.


BandyliigaToimitus kiittää Kettusta hänen Puheenjohtaja kaudesta.

Leave a Reply