BotniaWP 358 – 1(2-0)
AkillesJPS7 – 4(3-4)
WP 35Kampparit1 – 11(0-9)

Sunnuntaina saatiin päätökseen Suomen Cup A-lohkon osalta

Porvoon Akilles etenee neljän voiton turvin Suomen Cupin finaaliin, joka pelataan porvoolaisten kotikentällä 6.1.2022.Finaalivastustaja on Lappeenrannan Veiterä, joka vei ykkössijan Oulun turnauksessa.

Akilles-JPS ottelussa ratkaistiin toinen loppuottelija, tasapeli riittäisi porvoolaisille finaalipaikkaan. JPS oli aikaisemmin sunnuntaina pelannut Botnian kanssa tasan, ja näin tämä antoi Porvoolaisille etulyönti aseman otteluun.

JPS lähti otteluun hyvällä asenteella, kovalla luistelulla ja kontaktipelillä. Akilles vastasi samalla mitalla ja ensimmäinen puoliaika oli kyllä niin ”hurlum jääpalloa”, että ei meinannut jyväskylän live-kamerakaan pysyä perässä. Maaleja iskettiin tasa-tahtiin, ja ehkä Akilles oli hiukan ”niskan” päällä – puoliajalle siirryttäessä lukemat taululla oli kuitenkin 3-4 JPS:n hyväksi.

Toinen jakso muuttui pelillisesti täysin, jäikö JPS pukukoppiin kuvainnollisaesdti, vai lisäsikö Akilles höyryä. Kuitenkin oli syy mikä tahansa Akilles vei, ja JPS vikisi. Akilles painoi heti alusta jatkuvasti palloa JPS päätyyn ja Iisakki Kaivola tasoitti ottelun lukemiksi 4-4 heti puoliajan alkuun.

Akilleksen vyörytys kohti JPS päätyä jatkui voimakkaana, eikä JPS löytänyt lääkkeitä tähän. Akilles iski 3 maalia, ja piti JPS:n hyökkäykset vain muutamassa, joista ei saatu vaarallisia tilanteita.

Akilles vei ottelun lukemin 7-4, ja pelaa näin Suomen Cupin loppuottelussa Porvoossa 6.1.2022.