Juha Järveläinen ja Ilkka Hoffren WP:n peräsimeen

  Ilkka Hoffren ja Juha Järveläinen valmensivat viimeksi yhdessä kaudella 2016-2017 ja silloin joukkue eteni Bandyliigassa aina pudotuspeleihin asti. 

  Bandyliigassa WP 35:n 2010-luvun parhaaseen suoritukseen luotsannut valmennuskaksikko Juha Järveläinen ja Ilkka Hoffren ottaa jälleen vetovastuun liigajoukkueesta.

  Samalla valmennuksella varkautelaiset etenivät vuonna 2017 pudotuspeleihin asti ja lopulta neljän parhaan joukkoon pääsy jäi vain maalin päähän, kun JPS oli kotikentällään Jyväskylässä piirun verran parempi.

  – Meillä jäi jotain Ilkan kanssa kesken silloin, joten siinä yksi hyvä syy lähteä taas valmentamaan edustusjoukkuetta, Järveläinen pohtii.

  – Meillä on Ilkan kanssa hyvin samantyyppiset ajatukset lajista ja olemme hyvin motivoituneita tekemään töitä joukkueen eteen. Toivottavasti tämä välittyy myös koppiin, hän jatkaa.

  TOINEN HYVÄ syy siirtyä edustuksen valmennukseen löytyykin kopista. Järveläinen on valmentanut viime vuosina juniorijoukkueita ja nyt valmennettavat ovat kasvamassa edusjoukkueen luistimiin.

  – Siellä on kasvanut taitavia, motivoituneita ja ahkeria pelaajia. Haluan olla tukemassa heidän polkuaan edustustehtäviin, sillä nousu juniorijoukkueesta edustukseen on kuin hyppy tuntemattomaan, Järveläinen toteaa.

  Nuorten harjoitusmoraalista olisi Järveläisen mielestä opittavaa myös vanhemmalla kaartilla.

  Kaiken kaikkiaan Järveläinen näkee edustuksen tilanteen tällä hetkellä hyvänä: viime kauden runko on jatkamassa, siihen lisätään kymmenkunta nuorta sekä nälkäistä pelaajaa ja kesäharjoitteluun kovuutta tuo fysiikkavalmentaja Janne Pöllänen. Häneen Järveläisellä on täysi luotto.

  – Pelaajille on luotu hyvät kesäharjoitteluolosuhteet ja -ohjelmat. Nyt kaikki on heistä itsestään kiinni. Toivon todella, että heillä riittää halua ja tahtoa toteuttaa niitä.

  Jos Järveläisellä on pitkä tausta takanaan jääpallon parissa, on sitä myös Ilkka Hoffrenilla. Pelaajauran jälkeen Ilkka on nähty joka talvi joko edustuksen valmennuksen rinnalla tai juniorijoukkueen vetovastuussa.

  – 37. vuosi lähtee putkeen jääpalloa. Onhan tässä välillä tullut mieleen pitää välivuosiakin, mutta ikävä kyllä tekijöitä on lopulta kuitenkin Varkaudessa vähän, Hoffren tuumii.

  Katsomosta tai kyliltä on helppo neuvoa, mutta valmennusvastuuseen asti sivusta huutelijoita ei ole tyrkyllä. Kun viime vuoden valmentaja Joni Kauhanen siirtyi taustavoimiin henkilökohtaisiin syihin vedoten, oli Hoffren jäämässä jälleen yksin.

  – Onneksi Järveläinen suostui mukaan. Hän on ehdottomasti paras vaihtoehto ja meidän ajatukset jääpallosta käyvät hyvin yhteen, Hoffren kiittelee.

  Hänen mukaansa Järveläinen vastaa valmennuksen isosta kuvasta ja Hoffren tukee taustalla.

  HOFFRENIA harmittaa vain se, että nyt Järveläisen iso panos on nyt poissa junioreiden puolelta. Myöskään Hoffrenin aika ei riitä ensi talvena junioripuolelle.

  – Toivottavasti sinne löytyy hyviä tekijöitä, Hoffren vetoaa.

  Junioripuolella onneksi myös tapahtuu, kun varkautelainen Timo Wallius ottaa vastuun WP 35:n P14 jääpallojoukkueen valmennuksesta tulevalla kaudella.

  – Kun kysyttiin, niin vastasin OK. On hienoa palata juniorivalmennuksen pariin. Yritetään rakentaa jotain uutta, Wallius toteaa seuran tiedotteessa sopimuksestaan.

  – On hienoa saada Wallius kehiin, iloitsee seuran junioripäällikkö Vesa Tuppurainen.

  Leave a Reply